Set de goluri în debut de retur: ASU Politehnica – Arsenal Flacăra Făget 6-0

1656174_608230989261367_1143751360_n
ASU Politehnica a început ca din tun returul de campionat. Alb-violeții au dspus cu 6-0 de Arsenal Flacăra Făget, păstrându-și astfel avansul de trei puncte față de principala urmăritoare, CS Ghiroda. Un debut prolific pentru trei dintre nou-veniții din această iarnă – Ghinescu, Codrea și Ionaș – cu toții regăsindu-se pe lista marcatorilor.

Vremea răcoroasă și înnorată din această dimineață nu i-a oprit pe suporterii liderului ASU Politehnica să ia drumul arenei „Știința”, la primul meci oficial al favoriților după exact 105 zile. De altfel, Peluza Sud a întâmpinat echipa cu o coregrafie specială, formată din „japoneze”, totul sub deviza  “Fotbalul nostru are magia unei peluze plină de culoare”.

În iarbă, elevii lui Paul Codrea s-au încălzit mai greu, asemenea unui motor Diesel, în fața formației pe care o surclasau în tur, cu un neverosimil 9-2. De această dată, echipa lui Brazovan, Nastor și Jivan părea mai hotărâtă să încurce socotelile campioanei de toamnă, reușind să păstreze tabela intactă timp de 27 de minute. Gheața a fost spartă de fundașul Gălan, care a înscris cu capul din centrarea lui Popoviciu. Alb-violeții aveau să rezolve, practic, soarta meciului în finalul primei părți, Tulcan trecându-și în cont o „dublă” în decurs de două minute (41 și 43), stabilind scorul pauzei la 3-0.

După reluare, ASU Politehnica a apărut mult mai des la finalizare, hotărâtă să dea proporții scorului. Nou-venitul Ghinescu a făcut 4-0 în minutul 57, apoi mezinul lotului, Dorin Codrea, a înscris cu capul în minutul 72, pentru ca un al treilea debutant în alb-violet, Alin Ionaș, să închidă tabela în minutul 81.

Cinci debuturi, așadar, în echipa lui Paul Codrea: Taub, Rebenciuc, Ghinescu (titulari), Codrea și Ionaș, doar primii doi nereușind să marcheze în jocul de astăzi.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Popoviciu (cpt.), Ghinescu – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat Vucea, Codrea, Ionaș și Opriș.

Arsenal Flacăra Făget (antrenor-jucător Adrian Brazovan): Manzur – Nastor, Căliman, Moroaică, Papuc – Ţofei, Brazovan, Mihali, Bîrză – Jivan, Oprea. Au mai intrat Stănilă, Neagu, Ionescu și Gheban.

„Sunt foarte mulțumit, în primul rând de prestația băieților. S-a văzut că au avut poftă de joc, trecuse mult timp de când nu mai jucasem un meci oficial și cred că asta s-a văzut. Poate primele 10-15 minute au fost mai echilibrate dar, odată cu deschiderea scorului, ne-am dat drumul la joc și mai puteam marca, pe lângă cele șase goluri. Mă bucur că și jucătorii noi au marcat, e important să se integreze repede, dar eu cred că încă mai au de muncit”, a declarat la final Paul Codrea.

Tehnicianul alb-violeților nu l-a menajat pe vărul său, Dorin, în ciuda golului marcat la debutul său în alb-violet. „Chiar dacă a marcat, n-a avut o prestație extraordinară. Știu că poate mult mai mult. Îl tratez la fel ca pe ceilalți. Sunt exigent cu orice jucător. Mi s-a părut că a făcut mici greșeli, pe care trebuie să le elimine”, a mai spus Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply