wm_baschet_bc_timisoara_oradeaTS043TS (Small)
BC Timișoara își punea mari speranțe în jocul de astăzi, de pe terenul lui U Mobitelco Cluj. Veniți după două eșecuri consecutive, elevii lui Tudor Costescu sperau la o victorie, care să îi readucă pe linia de plutire, dar în final au încheiat jocul din sala „Horia Demian” învinși categoric, scor 72-90.

După un start mai bun al timișorenilor, U Mobitelco a redresat rapid corabia, iar la capătul primului sfert avea deja opt puncte avans, 19-11. „Leii” au izbutit un sfert 2 mult mai bun, în care s-au apropiat amenințător de clujeni, care la pauza mare nu mai aveau decât două puncte avans, 38-36. „Șepcile roșii” au luat din nou prima opțiune la victorie în sfertul 3, la capătul căruia au reușit să evadeze la nouă lungimi, 64-55. Deși încă mai era de jucat, timișorenii au cedat foarte ușor inițiativa și au pierdut din ce în ce mai mult teren. În plus, pe durata ultimului sfert, antrenorul Tudor Costescu a rămas și fără doi dintre jucătorii săi, Flavius Lăpuște și George Toth acumulând cea de-a cincea greșeală personală.

Tabela s-a oprit la 90-72 pentru U Mobitelco, iar BC Timișoara își continuă căderea din clasament, acumulând astăzi cea de-a cincea înfrângere din actualul sezon.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator al trupei bănățene, cu 17 puncte, urmat de Jason Conley și Vladimir Panic, cu câte 15 puncte. Au mai marcat pentru alb-violeți Filip – 11, Johnson – 7, Radulovic – 4, Lăpuște – 2, Andrei – 1. De partea cealaltă, Silvășan a încheiat cu 19 puncte în cont, urmat de Sparks, cu 17, în vreme ce Hargrove și Kuburovic au pus câte 16 puncte pe tabelă.