Sergiu Iorgovan a evoluat ieri din nou pe „Știința”, după aproape 4 ani, în tricoul echipei din Șag (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

Poliștii care au înfruntat ieri vremea caniculară și au luat drumul arenei „Știința”, pentru amicalul dintre Politehnica și Timișul Șag, au avut parte de o surpriză plăcută. În avanposturile divizionarei D s-a regăsit fostul golgheter al alb-violeților, Sergiu Iorgovan. Trecut cu brio peste o foarte grea încercare, atacantul în vârstă de 24 a reintrat de un an în circuitul fotbalistic, evoluând în eșalonul al patrulea al Aradului, la Victoria Zăbrani. În această vară, Iorgovan s-a întors în fotbalul din Timiș și speră ca în tricoul echipei din Șag să-și regăsească forma care l-a consacrat.

Sergiu Iorgovan s-a bucurat să-i revadă pe cei câțiva fotbaliști din lotul actual al Politehnicii cu care împărțea vestiarul „Băieților în Ghete” în urmă cu 3-4 ani. Dintre foștii coechipieri ai atacantului din Liga a IV-a, au „supraviețuit”, în actualul lot pregătit de Bogdan Andone, fundașul Gălan și mijlocașii Birău, Ghinescu și Vucea.

„A fost greu, din punct de vedere fizic, deoarece eu vin după o lună și jumătate de pauză, și încă nu sunt la nivelul celor de la Poli. În același timp, a fost o revedere foarte frumoasă, m-am bucurat să-i văd pe câțiva dintre foștii mei colegi, care erau la echipă și pe vremea când evoluam eu la Politehnica. Mi-a făcut plăcere să joc din nou pe «Știința», chiar dacă, de această dată, ca adversar”, ne-a declarat Sergiu Iorgovan.

Fostul atacant al alb-violeților a urmărit, de-a lungul sezonului trecut, fiecare meci pe care fosta s-a echipă l-a susținut în prima aventură la nivelul ligii secunde. Sergiu Iorgovan e convins că, în stagiunea următoare, Politehnica va avea un cuvânt mult mai greu de spus.

„Am urmărit fiecare meci. Dacă nu reușeam să vin pe stadion să văd meciurile sau dacă nu-mi permitea timpul să le văd nici la televizor, mă uitam la rezumatul fiecărui meci. Nu am ratat niciunul. Mereu e loc de mai bine, dar pentru primul sezon în Liga a II-a, eu zic că a fost un parcurs bun. Cu siguranță, în sezonul viitor, vor face o figură mult mai frumoasă”, ne-a mai spus Iorgovan.

Sergiu Iorgovan e una dintre achizițiile sonore făcute până acum de Timișul Șag, o formație care, în sezonul viitor, își dorește să se numere printre fruntașele Ligii a IV-a.

„După aventura din județul Arad, am ales să vin un pic mai aproape de casă. Mi s-a părut foarte interesant proiectul celor de la Șag, e o echipă cu pretenții, care probabil că în viitorul sezon se va lupta la promovare. Dar vom vedea în campionat exact care ne va fi nivelul”, a afirmat fotbalistul.

La începutul anului 2015, Sergiu Iorgovan a fost diagnosticat cu o boală gravă la plămâni, care l-a scos din circuitul fotbalistic preț de un an și jumătate. În vara lui 2016, atacantul a revenit pe dreptunghiul verde, fiind legitimat în eșalonul al patrulea din Arad, la Victoria Zăbrani. În ediția 2016/2017, formația din Zăbrani a încheiat campionatul pe locul 7, iar Sergiu Iorgovan a contribuit cu 6 goluri.

„A fost primul sezon după problemele de sănătate pe care le-am avut. Turul a fost mai greu, o reacomodare la efort după acea pauză lungă. A fost un sezon de tranzit, de revenire pentru mine. Cu siguranță, sezonul care vine va fi altceva și îmi voi putea ajuta mult mai mult echipa. La Zăbrani a fost o experiență frumoasă, am fost vreo zece jucători din Timișoara, am avut un grup foarte unit. Doresc, pe această cale, să le mulțumesc celor de la Zăbrani că mi-au oferit șansa să-mi revin, să reintru în circuit. M-au ajutat foarte mult”, ne-a mărturisit Iorgovan.

Atacantul în vârstă de 24 de ani își propune ca, în viitorul sezon, să revină la forma pe care o avea în urmă cu câțiva ani. Sergiu Iorgovan a fost golgheter două sezoane la rând la CFR Timișoara, iar în momentul în care au apărut problemele de sănătate, era cel mai bun marcator al Politehnicii din ediția 2014/2015, cu 10 goluri la activ.

„Din punct de vedere fotbalistic, mă simt bine, având în vedere că a fost abia primul meci din această vară. Acum am și avut reunirea lotului cu cei de la Șag. Vom începe pregătirea și, cu siguranță, după o lună de antrenament va fi și mai bine. Cu puțină pregătire fizică, sunt convins că pot reveni la forma de acum câțiva ani. Îmi voi da silința să fac o figură măcar la fel de frumoasă ca în perioada când jucam la CFR sau la Politehnica”, a conchis Iorgovan.

Sergiu Iorgovan s-a născut la 3 ianuarie 1993 și an fost format la juniorii lui Liberty Salonta. Revenit în Timișoara, a evoluat pentru CFR, Politehnica, iar în ultimul an a activat în Arad, la Victoria Zăbrani.

Leave a Reply