Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Zimbru Chișinău a pierdut amicalul susținut ieri, pe Bega, în compania Politehnicii Timișoara. Gruparea din capitala Republicii Moldova a acceptat invitația bănățenilor pentru amicalul lor de prezentare, chiar dacă acest lucru a însemnat o deplasare extrem de obositoare, pe care delegația basarabeană a făcut-o în întregime cu autocarul. De altfel, antrenorul galben-verzilor, Serghei Secu, spune că tocmai această oboseală acumulată pe drum și-a spus cuvântul în meciul de aseară.

„Noi am avut o deplasare foarte grea, am fost pe drum aproape o zi și o noapte. Știți cum e, când nu dormi o noapte, ai nevoie de cel puțin trei zile de recuperare. Nu am avut prospețime în atac, am fost cam palizi, să spun așa. Am încercat totuși să jucăm fotbal, am încercat să ne creăm ocazii, am și avut câteva. Se vede că echipa Timișoarei a fost mai proaspătă, chiar dacă a avut și ea destule șanse de gol, n-am ce spune. Însă prospețimea a contat. În plus, am avut cinci jucători care nu au putut efectua deplasarea, portughezi și brazilieni, cărora nu am putut să le rezolvăm viza. Dar cei care au fost, au încercat să joace fotbal, să-și demonstreze măiestria. Dar vă spun, e greu să vii de pe drum și să joci”, a spus Serghei Secu.

Tehnicianul celor de la FC Zimbru a vorbit despre obiectivul echipei sale din acest sezon. „Obiectivul e să intrăm în zona cupelor europene, ceea ce înseamnă să ne clasăm în primele patru su să câștigăm Cupa Moldovei. În momentul de față, suntem pe locul 5, iar peste o săptămână vom începe returul. Trebuie să ne întoarcem cât mai repede acasă, pentru a începe pregătirile pentru prima etapă”, a precizat Secu.

Antrenorul în vârstă de 45 de ani consideră că astfel de amicale, între formațiile din România și Republica Moldova, trebuie organizate cât mai des. „Sunt foarte bune aceste meciuri. Ar trebui să fie cât mai multe și cred că sunt interesante și pentru spectatori. Pentru noi e o motivație în plus. E bine că meciul s-a terminat fără accidentări. Timișorenii au fost bucuroși la final, e firesc, noi am suferit o înfrângere, pe care trebuie să o analizăm”, a mai spus Secu.

Serghei Secu s-a născut la 28 noiembrie 1972 la Chișinău, iar în cariera sa a evoluat la mai multe formații din Republica Moldova, precum Zimbru Chișinău, Tiligul Tiraspol, CSCA Steaua Chișinău sau Unisport-Auto Chișinău, dar și în străinătate, la Slask Wroclaw, Energia Khabarovsk, Zhenis Astana sau Banants Erevan. Între 1991 și 1997 a evoluat și în naționala Moldovei, pentru care a strâns 27 de selecții și un gol. Ca antrenor, le-a pregătit pe Rapid Chișinău, Rapid Ghidighici, FC Sfîntul Gheorghe, iar din primăvara acestui an se află la cârma celor de la FC Zimbru.