Se conturează lotul pentru cantonament la ASU Politehnica! Sosiri și plecări pe „peronul” alb-violet

13445535_1057982027619592_1339473661842773240_nASU Politehnica își continuă pregătirea pe plan local, însă numărul jucătorilor de la antrenamente continuă să scadă. Staff-ul tehnic condus de Sorin Brîndescu a efectuat în mare parte trierea fotbaliștilor aflați în probe în ultima săptămână, conturând în mare măsură lotul care va pleca vineri în cantonamentul de la Bekescsaba. În acest moment, sunt nouă jucători reținuți în lotul nou-promovatei în liga secundă, iar cel mai probabil vor participa cu toții la stagiul de zece zile din Ungaria.

Pentru postul de portar, ASU Politehnica are în acest moment două certitudini. E vorba despre Alexandru Mitrea, un goalkeeper în vârstă de 23 de ani, provenit de la CS Ineu, dar care a mai evoluat în cariera sa, printre altele, la CS Vladimirescu, FC Olt Slatina și UTA Bătrâna Doamnă. Tot pentru postul de portar, s-a bătut palma cu Alin Constantinescu, în vârstă de 20 de ani, originar din Sânnicolau Mare, care în trecut a mai evoluat la juniorii lui Poli, fiind ultima oară legitimat la Ceahlăul Piatra Neamț.

Sistemul defensiv a fost întărit tot cu doi jucători. Pe postul de fundaș central sosește Laurențiu Telescu, un fotbalist cunoscut în această parte de țară. Născut la 29 ianuarie 1986, el a mai evoluat la CSS Timișoara, Sârbianka Giuchici, Unirea Peciu Nou, CS Giroc, Fortuna Covaci, Viitorul Sânandrei, Flacăra Făget, Victoria Brănești, iar în ultimii patru ani a fost echipierul celor de la Mama Mia Becicherecu Mic. Tot pentru a întări linia de fund vine și Flavius Vlădia, jucător născut la 26 septembrie 1991 și care în ultimele sezoane a evoluat cu succes la CSM Lugoj. În cariera sa, a mai trecut la CFR Timișoara, Alto Gradimento Albina, Progresul Gătaia, CFR Simeria și Auto Timișoara.

Trei fotbaliști noi întăresc și mijlocul lui ASU Politehnica. Dan Constantinescu (fratele portarului Alin) e născut la 12 octombrie 1993, a evoluat în țară pentru Unirea Sânnicolau Mare și ACS Poli, iar în ultimii doi ani a activat în eșalonul al șaselea din Germania, la TSV Berg. Alți doi mijlocași au sosit în tabăra alb-violetă de la școala de fotbal a lui Marcel Băban din Jimbolia, via Mama Mia Becicherecu Mic. E vorba despre Patrick Niță și Denis Băban, nimeni altul decât fiul fostului atacant al Politehnicii din anii 90.

Noutăți și pentru compartimentul ofensiv al clubului timișorean. E vorba despre Arthur Teuț, jucător ce împlinește chiar astăzi (28 iunie) 21 de ani. Originar din Târgu Mureș, el a evoluat în ultimii ani la Concordia Chiajna și FC Csikszereda Miercurea Ciuc. De asemenea, va continua cu alb-violeții și Ștefan Blănaru, atacant în vârstă de 27 de ani, care a mai evoluat în cariera sa la Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, FC Olt Slatina, Timișul Șag și Ripensia Timișoara.

Și la capitolul plecări, ASU Politehnica are în acest moment patru certitudini. E vorba despre portarul Robert Rogojină și jucătorii de câmp Narcis Damian, Dorin Codrea, care nu mai intră în vederile staff-ului tehnic, și Andrei Sulea, care nu a acceptat prelungirea contractului cu clubul. Lor li se adaugă, firește, și Marius Marin, care în luna iulie va pleca în Italia, la Sassuolo. Trebuie spus că s-a ajuns la un numitor comun cu restul jucătorilor din lotul care a reușit promovarea în Liga a II-a pentru continuarea colaborării.

ASU Politehnica va efectua mâine dimineață, pe „Știința”, ultimul antrenament dinaintea plecării în stagiul de la Bekescsaba, urmând a se stabili apoi lotul care va efectua deplasarea în Ungaria.

About Gabriel Toth

Leave a Reply