Politehnica Timișoara a încheiat prima săptămână de antrenamente sub comanda lui Bogdan Andone cu un joc-școală în compania formației de Liga a V-a Unirea Jimbolia. Alb-violeții s-au impus cu 11-0, într-un joc disputat pe durata a 110 minute, cu două reprize de câte 40 de minute și o a treia de o jumătate de oră.

Nu mai puțin de 28 de jucători au fost utilizați astăzi de Bogdan Andone, în testul care a închis prima sa săptămână la clubul alb-violet. Cei mai mulți dintre ei, tineri de la centrele juvenile din oraș.

Prima repriză a fost abordată, în principal, cu jucători din „vechea gardă”, plus noutățile Lică (ex-LPS Banatul) și Lazea (ex-CSM Lugoj). În partea secundă au mai intrat, alături de certitudinea Marius Staicu, și Gîț (ex-Ighiu), Coadă, Cherecheș (ex-Sebiș) sau Botz, pentru ca în cea de-a treia repriză să-și mai facă apariția Fișteag, Bînzar, Coadă, Buzdugan, Crișanov, Oancea și Sîrbu (ultimii doi de la Unirea Sânnicolau Mare).

În prima parte, alb-violeții au marcat de trei ori, prin Țugui (min. 8, 33) și Bădăuță (min. 23). Nu mai puțin de șase goluri s-au marcat în mitanul secund, primele patru chiar în decurs de cinci minute! Au punctat Ghinescu (min. 44), Neamțu (min. 45, 46) și Staicu (min. 48, 51, 72). În fine, în ultima repriză, Politehnica a mai înscris de două ori, de fiecare dată prin Neamțu, în minutele 93 și 96.

Iată cum a arătat formula alb-violeților în cele trei reprize, toate disputate în formula 4-3-3, pe care Bogdan Andone își dorește să o implementeze în viitorul sezon:

Repriza I: Gakos – Bilia, Mera, Gălan, Taub – Lică, Lazea, Țugui – Vucea, Bădăuță, Ghinescu;
Repriza a II-a: Gîrlea – Gîț, Bilia (Coadă), Nicolescu, Taub (Cherecheș) – Birău, Stancu, Giuricici – Ghinescu (Botz), Staicu, Neamțu;
Repriza a III-a: Fișteag (Filip) – Bînzar, Nicolescu, Coadă, Cherecheș – Oancea, Buzdugan, Neamțu – Crișanov, Sîrbu, Bîte.

„Practic, am considerat întâlnirea de astăzi un antrenament, de câte 60 de minute pentru fiecare jucător. Încheiem o săptămână grea din punctul de vedere al antrenamentelor și sper ca, încetul cu încetul, să ne cristalizăm lotul de 20-23 de jucători pentru viitorul sezon. Cu siguranță, avem nevoie de jucători, atât de juniori, cât și de jucători experimentați. Sperăm ca până la plecarea în cantonament să avem lotul stabilit. E destul de greu să-mi formez o părere despre toți cei pe care i-am avut la antrenament, tocmai de aceea organizăm și aceste meciuri amicale. Sunt câțiva jucători interesanți, jucători tineri, iar pe unii dintre ei îi vom vedea la lucru și săptămâna viitoare”, a declarat, la final, antrenorul Politehnicii, Bogdan Andone.

Alb-violeții vor disputa, săptămâna viitoare, alte două jocuri de verificare, pe „Știința”, în compania a două formații din eșalonul al patrulea. Miercuri, de la ora 18:00, Politehnica va întâlni Avântul Periam, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va juca cu Timișul Șag.

Leave a Reply