SCM Politehnica a trecut cu brio de testele cu Steaua Roșie Belgrad! Dublu succes alb-violet în fața vicecampioanei Serbiei

Teste utile pentru ambele formații! SCM Politehnica și Steaua Roșie Belgrad s-au duelat pe parchetul sălii „Constantin Jude” (Foto: Constantin Duma / AGERPRES)

Handbaliștii de la SCM Politehnica au disputat, la acest final de săptămână, cele mai importante teste din această pauză de iarnă. Alb-violeții au primit, la sala „Constantin Jude”, replica formației Steaua Roșie Belgrad, vicecampioană în ediția precedentă a campionatului Serbiei și vice-lideră a actualei întreceri, la egalitate de puncte cu Vojvodina Novi Sad. Trupa lui Pero Milosevic a înregistrat două succese clare în fața unui adversar cu nume: 29-22 (14-8) aseară și 32-26 (13-13) astăzi.

Timișorenii s-au putut baza din nou pe portarul Adam Savic și portarul Marko Pejovic, refăcuți după o bronșită puternică pe care au contactat-o în prima săptămână a pregătirilor. În schimb, a lipsit de această dată pivotul Andrei Santeiu, accidentat la antrenamente înaintea „dublei” cu sârbii. Tot pe lista absenților îl putem trece și de această dată pe Filip Lazarov, aflat cu reprezentativa Macedoniei la Campionatul Mondial din Franța.

În primul test, cel de ieri după-amiază, ambele combatante au acordat mai multe minute tinerilor din lot, iar jocul a fost la discreția gazdelor, care au condus de la un capăt la altul. Diferența maximă, de 10 goluri în favoarea alb-violeților (25-15), s-a înregistrat în minutul 50. Cu totul altfel au stat datele problemei astăzi, când SCM Politehnica și Steaua Roșie au folosit formule apropiate de cele utilizate în jocurile oficiale. Sârbii au condus în prima repriză, chiar la patru goluri diferență (13-9), însă elevii lui Pero Milosevic au reușit să marcheze de patru ori consecutiv până la pauză, unde s-a intrat cu egalitate, 13-13. În partea secundă, handbaliștii timișoreni s-au distanțat pe tabelă și au obținut a doua victorie în fața formației din Belgrad și a patra din tot atâtea meciuri amicale susținute în această iarnă.

Iată și lista marcatorilor Politehnicii din cele două jocuri:

Vineri, 20 ianuarie: SCM Politehnica – Steaua Roșie Belgrad 29-22 (14-8)
Marcatorii gazdelor: Marjanovic 7 goluri, Fenici 5, Simovic 4, Vaidasigan 3, Milosevic 2, Pejovic 2, Gurănescu 2, Wokan 1, Neamțu 1, Ștefan 1, Furak 1;

Sâmbătă, 21 ianuarie: SCM Politehnica – Steaua Roșie Belgrad 32-26 (13-13)
Marcatorii gazdelor: Marjanovic 12 goluri, Simovic 8, Milosevic 3, Furak 2, Neamțu 2, Ștefan 2, Vaidasigan 1, Lasica 1, Fenici 1.

„Le mulţumesc celor de la Steaua Roşie pentru că au venit. Sunt o echipă foarte bună, care aleargă şi e aşezată foarte bine în teren. Într-o astfel de perioadă ne-au fost foarte utile jocurile cu ei. Şi în ce ne priveşte pe noi, mă pot declara mulţumit pentru ce joacă echipa. Chiar dacă au mai fost greşeli destul de frecvente la începuturile jocurilor, le pun pe seama faptului că unii jucători au lipsit de la antrenamente; e vorba de cei ce au suferit indisponibilităţi medicale sau au fost convocaţi la loturi. E o problemă cu care ne-am confruntat şi în octombrie anului trecut, când au mai fost plecaţi la echipele naţionale. Şi de Vaidasigan mă declar mulţumit, cu fiecare zi care trece. Are caracter şi ne poate ajuta, pe atac intră deja tot mai bine în schemele noastre şi în disciplina tactică. Şi tinerii au jucat mai ales în primul meci. M-a interesat şi ca Adam Savic să revină bine, după problemele avute cu bronşita”, a concluzionat, la finalul celor două jocuri de verificare, antrenorul lui SCM Politehnica, Pero Milosevic.

Pentru alb-violeți urmează, la mijlocul săptămânii viitoare, ultimele două teste dinaintea reluării meciurilor oficiale. SCM Politehnica va primi vizita liderului seriei vestice a Divizie A, Minaur Baia Mare, în zilele de miercuri și joi. Bănățenii se vor concentra apoi pe manșa unică din ferturile de finală ale Cupei României, la Turda; meciul Potaissa – Politehnica va fi marţi, 31 ianuarie, de la ora 18, televizat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply