SCM Politehnica tratează cu maximă atenție derby-ul Banatului: „Un meci greu, chiar dacă adversarii noștri au probleme”

© Emanuel Titus Iliesi

Căpitanul Politehnicii, Cristian Fenici, a evoluat în trecut la Reșița și regretă situația grea prin care trece clubul de pe Bârzava (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Handbaliștii de la SCM Politehnica au început o săptămână extrem de importantă. Mâine, în etapa a 11-a a Ligii Naționale, alb-violeții vor fi angrenați într-un nou episod al derby-ului bănățean cu Reșița, în deplasare, pentru ca apoi sâmbătă, de la ora 19:00, să dispute prima manșă a turului 3 din Cupa EHF, cu slovenii de la RK Ribnica. Timișorenii privesc cu încredere ambele dispute, iar aseară au oficializat și un nou transfer, interul dreapta de 20 de ani Ionuț Uruianu, produs al Centrului Naționale de Excelență de la Sighișoara.

Derby-ul Banatului la handbal masculin, dintre reprezentantele Reșiției și Timișoarei, a stârnit mereu orgolii nebănuite, indiferent de situația în care se aflau cele două echipe. Mai de fiecare dată, au fost dueluri echilibrate, atât pe Bârzava, cât și pe Bega, iar în opinia timișorenilor nici duelul de mâine nu va face excepție. HC Adrian Petrea traversează o perioadă tulbure din punct de vedere financiar, care a dus deja și la primele despărțiri, pivoții Eremia Pîrîianu și Paul Giotoiu părăsind săptămâna trecută echipa. Antrenorul secund al SCM Politehnica, Atilla Horvath își amintește însă de ambiția care a caracterizat formația timișoreană anul trecut, într-un astfel de moment delicat.

„Poate fi şi un hop psihologic, pe care dacă îl vom depăşi cu bine, atunci vom aborda cu mai mare încredere partida cu Ribnica. Jocul de la Reşiţa se anunţă foarte greu, chiar dacă adversarii noştri au probleme. Atunci când ai lipsuri, scoţi din tine nişte emoţii şi motivaţii mult mai puternice decât în momentul când ai o viaţă liniştită. Îmi aduc aminte cum am jucat noi anul trecut, numai din orgoliu şi din dorinţa de a realiza ceva pe plan sportiv. Sper să ne montăm şi noi la fel de puternic ca şi ei şi să reuşim un rezultat pozitiv”, a spus Horvath.

Cristian Fenici, fost jucător la Reșița în perioada UCMR-ului, regretă situația în care se află HC Adrian Petrea, dar speră ca alb-violeții să reușească mâine primul succes din fieful rivalilor vestici din ultimii ani. „Chiar îmi pare rău, pentru că ştiu cum e, am fost şi noi în situaţia lor; le doresc să se liniştească şi să se rezolve problema cu banii. Noi vrem să câştigăm, parcă nu s-a întâmplat niciodată la Reşiţa, avem doar un egal; deci sper să fie o premieră”, a declarat Fenici.

Partida HC Adrian Petrea Reșița – SCM Politehnica Timișoara va avea loc mâine, de la ora 16:00. Ieri, cele două prim-divizionare bănățene au aflat că se vor duela și în optimile de finală ale Cupei României, de această dată cu alb-violeții în postura de gazdă. Disputa din competiția KO va avea loc pe 17 decembrie, la Timișoara, în manșă unică, iar în caz de egalitate se va trece la executarea aruncărilor de la 7 metri.

Ionuț Uruianu a devenit polist cu acte

uruianu

Noul jucător al Politehnicii, Ionuț Uruianu, flancat de președintele SCM Timișoara, Radu Țoancă, și de antrenorul principal Pero Milosevic

Săptămâna a început cu o noutate în lot pentru SCM Politehnica. E vorba despre Ionuț Uruianu, un inter dreapta în vârstă de 20 de ani, produs al Centrului Național de Excelență de la Sighișoara. Acesta a evoluat în ultima perioadă la divizionara secundă Știința Bacău și e un component obișnuit al naționalei de tineret, unde e coleg cu pivotul polist Leonard Ștefan. „Îmi doresc foarte mult să ajut echipa și să terminăm pe un loc cât mai bun în acest campionat. Am aflat câte ceva despre echipă și despre antrenorul Pero Milosevic, sper să-i cunosc cât mai bine pe toți la club”, a declarat Ionuț Uruianu.

Noul jucător al Politehnicii a efectuat deja un prim antrenament cu bănățenii, iar la finalul ședinței de pregătire, Atilla Horvath a declarat: „Îl cunosc de pe vremea când era component al centrului de la Sighişoara. Eu sper să ne ajute în următoarea perioadă, este un tânăr de foarte mare perspectivă, are nişte calităţi extraordinare, dar a suferit o accidentare şi acum e în perioada de refacere. Cum am avut probleme şi în anii anteriori cu anumiţi jucători, eu sunt convins că le vom rezolva aici la Timişoara, la unul dintre cele mai performante centre care colaborează foarte bine cu staff-ul nostru medical. Are foarte mare voinţă, la fel şi calităţi; sperăm că ne va ajuta cât mai repede posibil”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply