Șase rugbyști de la RCM Timișoara au contribuit la primul succes al „stejarilor” din 2014

photo
Echipa națională de rugby a României a obținut o victorie fără emoții sâmbătă, pe Cluj Arena, în fața reprezentativei Portugaliei. A fost 24-0 pentru „stejari”, care își încep astfel în forță participarea în Cupa Europeană a Națiunilor, având în componență și șase exponenți ai campionanei RCM Timișoara.

Selecționata României și-a respectat statutul de favorită în fața Portugaliei, în primul meci din Cupa Europeană a Națiunilor. Pe impunătoarea Cluj Arena, „stejarii” s-au impus fără mari emoții în fața lusitanilor, victorie la care și-au adus din plin contribuția și cei șase rugbyști ai campioanei RCM Timișoara înscriși pe foaia de joc, asta deși nu au figurat pe lista marcatorilor.

În prima jumătate de oră, România punctase prin două lovituri de pedeapsă, ambele transformate de Florin Vlaicu. În minutul 34, a venit însă și primul eseu al tricolorilor, reușit de Andrei Rădoi, la capătul unei faze ce l-a avut pe Cătălin Fercu în prim-plan. Vlaicu a transformat încercarea colegului său, iar apoi tot el a mai trimis printre bețe o lovitură de pedeapsă, în ultimul minut al primei reprize, urcând scorul la 16-0.

Aflați la adăpostul unui avantaj destul de consistent, „stejarii” n-au mai punctat cu atâta regularitate după pauză, Vlaicu mai trecându-și în cont trei puncte, dintr-o lovitură de pedeapsă dictată în favoarea României la două minute de la reluare. Scorul final a fost stabilit în minutul 60, de eseul lui Csaba Gal: 24-0.

RCM Timișoara a avut cinci titulari în meciul de sâmbătă, cu Portugalia. E vorba despre Valentin Popîrlan, Valentin Calafeteanu, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu și Stelian Burcea, primii patru fiind integraliști. Spre finalul meciului, a mai intrat de pe bancă și un al șaselea campion al României selecționat pentru această partidă, Eugen Căpățână, care l-a înlocuit pe autorul primului eseu al „stejarilor”, Andrei Rădoi.

Următorul joc al naționalei României din cadrul Cupei Europene a Națiunilor va avea loc sâmbăta viitoare, la Krasnodar, în compania reprezentativei Rusiei.

About Gabriel Toth