Săptămâna derby-ului: Ripensia nu consideră decisiv meciul cu ASU Politehnica

DSCF0120 (Medium)Timişoara are din nou un veritabil derby al oraşului, după care tânjeşte de aproape un deceniu şi jumătate. Chiar dacă e vorba despre un duel de Liga a IV-a, meciul dintre Ripensia şi ASU Politehnica, ce va avea loc sâmbătă, pe stadionul “Dan Păltinişanu” se bucură de un grad ridicat de interes, atât din partea microbiştilor, cât şi din partea mass media.

Fără îndoială, ASU Politehnica şi Ripensia au ridicat nivelul fotbalului judeţean. La nivel organizatoric, la nivel de pregătire şi la nivel de lot, formaţiile din eşalonul al patrulea din Timiş arată din ce în ce mai bine, pentru a ţine pasul cu cele două proiecte fotbalistice din Timişoara.

O părere împărtăşită de managerul Ripensiei, Radu Suciu, la conferinţa de presă organizată astăzi de gazda derby-ului de sâmbătă: “Spuneam acum trei ani, când am pornit pe acest drum, că e foarte probabil ca un important pol de interes să se îndrepte către fotbalul judeţean. Am reiterat acest lucru constant şi iată că aşa arată situaţia în acest moment. E foarte probabil ca în anii următori să mai existe şi alte asemenea derby-uri locale, în condiţiile în care e de aşteptat şi ca alte cluburi din judeţul Timiş să pornească pe drumul Ripensiei şi Politehnicii. Sperăm să fie aşa”.

 

“Nu e un meci decisiv”

Managerul Ripensiei e conştient de importanţa întâlnirii de sâmbătă în economia clasamentului. Cu toate acestea, Radu Suciu nu e de părere că învingătoarea se va putea gândi deja liniştită la baraj.

“Cred că nu e decisivă. Indiferent de rezultat, campionatul se va juca până în ultima etapă. Desigur, dacă Ripensia pierde, şansele scad consistent, dar nu total. Cred că acest campionat e deschis în continuare. Pe lângă cele două, mai există un nucleu de echipe care şi-au consolidat loturile, şi-au reconsiderat strategia. Mai există un grup de echipe care se străduiesc să ţină trendul, să îşi bună la punct baza sportivă”, a declarat Suciu.

Totuşi, managerul roş-galbenilor regretă că una dintre cele două echipe va fi nevoită să rămână şi la anul la nivelul celui de-al patrulea eşalon.

“E într-un fel regretabil că dintre cele două echipe care cu siguranţă pot face faţă cu succes cel puţin eşalonului al treilea, poate chiar al doilea, doar una se va duce mai departe. Deşi nu se ştie… La ritmul în care se desfiinţează echipele din România, cele s-ar putea reîntâlni la anul într-un eşalon superior”, a mai spus Suciu.

 

Cine va fi avantajat de stadionul “Dan Păltinişanu”?

Disputarea meciului pe stadionul “Dan Păltinişanu” a suplimentat emulaţia creată în jurul acestei întâlniri. Deşi suporterii alb-violeţilor vor reveni cu acest prilej în Peluza Sud, după aproape trei ani de absenţă, căpitanul Ripensiei, Adrian Popa, consideră că echipa sa e avantajată de teren, pe care el şi colegii săi îl cunosc mai bine, datorită parcursului de anul trecut, din Cupa României.

“Cred că avem avantajul terenului, acesta e al patrulea meci oficial al nostru pe acest stadion. Cunoaştem terenul mult mai bine decât ei. Vreo doi jucători de la ASU Poli au mai jucat pe Dan Păltinişanu. Galeria lor probabil va fi numeroasă, dar acest lucru nu face decât să completeze spectacolul”, e de părere Popa.

Fost jucător la ASU Politehnica până în vara lui 2012 (momentul apropierii suporterilor de echipa Universităţii), Adrian Popa vorbeşte despre atuurile actualei sale formaţii.

“S-a creat o emulaţie în jurul acestui meci, cred că va veni un număr considerabil la stadion. Suntem pregătiţi fizic, mental şi tehnic. Suntem o echipă omogenă, am acumulat experienţă, aducând lângă noi jucători de valoare. Avem toate premisele de a câştiga acest meci”, spune Adi Popa.

 

Mediatizare remarcabilă

Derby-ul de sâmbătă va fi transmis în direct pe internet, pe site-ul Ripensiei. Transmisiunea va fi efectuată cu patru camere, iar jocul va fi comentat de jurnalistul Octavian Stăncioiu şi fostul mare fotbalist al lui Poli, Emeric Dembroschi.

De asemenea, Radio Timişoara va oferi detalii în direct, cu intervenţii de la stadionul “Dan Păltinişanu” pe tot parcursul jocului.

Aşa cum v-a obişnuit, site-ul oficial al alb-violeţilor, sspolitehnica.ro, vă va ţine la curent cu desfăşurarea partidei în format live text.

Derby-ul Ripensia Timişoara – ASU Politehnica se va desfăşura sâmbătă, de la ora 16, pe stadionul “Dan Păltinişanu”. Intrare generală: 10 lei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply