Șahul românesc, dominat și în 2012 de timișoreni

Federația Română de Șah a dat publicității clasamentul celor mai buni sportivi din 2012, primele patru locuri fiind rezervate jucătorilor legitimați la Timișoara. Marea câștigătoare a fost desemnată Cristina Foișor, cea care în acest an a cucerit cel de-al patrulea titlu național la individual din carieră.

Cristina Foișor (foto) a fost desemnată de către Consiliul Director al Federației Române de Șah drept cea mai bună sportivă a anului 2012. Marea maestră legitimată la clubul AEM Timișoara încheie un nou an plin de succese în fața tablei. Pe plan intern, a cucerit titlul național la individual, care se adaugă trofeelor cucerite în 1989, 1998 și 2011. De asemenea, Cristina Foișor a mai obținut un loc 2 cu echipa AEM-ului în Superligă, precum și un loc 5, cu echipa olimpică, la Olimpiada de Șah de la Istanbul.

Tot sportivi de la AEM Timișoara ocupă și următoarele trei poziții: Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy și Constantin Lupulescu. De altfel, cei trei au reprezentat Timișoara în aceste zile la Campionatul Mondial al Orașelor, desfășurat la Al-Ain, în Emiratele Arabe Unite. Din păcate, echipa noastră nu a reușit să se califice în optimile de finală, ocupând ultimul loc într-o grupă cu orașele Astana (Kazahstan), Baku (Azerbaidjan) și Istanbul (Turcia), în ordinea clasării.

About Gabriel Toth

Leave a Reply