România pierde în Slovacia, dar se califică la baraj! Timișorenii din lot, pe lista marcatorilor

cristian-fenici

Naționala de handbal a României a suferit prima înfrângere din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2015, însă își continuă drumul spre Qatar. Selecționata lui Eliodor Voica a cedat cu 25-27 în Slovacia, la Sala, dar se califică mai departe, la baraj, grație diferenței din meciul tur.

România a început promițător jocul din Slovacia, a condus în câteva rânduri, însă gazdele au găsit de fiecare dată puterea să revină. În ciuda formei de zile mari a timișoreanului Alexandru Șimicu, marcator a cinci goluri în primul sfert de oră, tricolorii au intrat cu un handicap de un gol la cabine, 10-11. Slovacii au condus în primele minute ale părții secunde, apoi România a egalat la 15, dar nu a putut menține ritmul, gazdele desprinzându-se la trei lungimi în minutul 47, 20-17. Trupa lui Eliodor Voica nu a reușit să întoarcă soarta meciului în minutele de final, pierzând cu 25-27, rezultat ce îi asigură însă prezența la baraj. Cum în meciul tur, România întrecuse Slovacia cu 32-24, tricolorii își permiteau astăzi o înfrângere sub opt goluri diferență.

Timișoreanul Alexandru Șimicu, desemnat cel mai bun handbalist român în 2013, și-a respectat blazonul, fiind cel mai bun marcator al României, cu 8 goluri. Flavius Câmpan, jucător lansat de LPS Banatul, a contribuit cu 2 goluri, în vreme ce fostul căpitan al Politehnicii, Cristian Fenici, a reușit la rândul său un gol.

La barajul pentru Campionatul Mondial s-au calificat câștigătoarele celor cinci grupe preliminare, alături de 12 echipe participante la Euro 2014, ce va începe mâine, în Danemarca, plus Germania. Toate aceste formații se vor bate pentru cele nouă locuri rezervate Europei la Campionatul Mondial de anul viitor, din Qatar.

About Gabriel Toth