Robert Lupu a sunat adunarea la Informatica: „E foarte important să ne întărim”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Vacanța s-a încheiat și pentru prim-divizionara de futsal, Informatica Timișoara. La primul antrenament al bănățenilor, lotul a fost restrâns, din cauza accidentărilor, dar și a convocărilor. Chiar și așa, nu au lipsit noutățile. De altfel, se preconizează că Informatica va avea aproximativ patru jucători noi până la startul returului, antrenorul-jucător Robert Lupu considerând că e foarte important ca echipa să fie întărită, mai ales în perspectiva play-off-ului.

O parte dintre jucătorii Informaticii care s-au confruntat cu probleme medicale la finalul turului se antrenează normal la acest început de an. E vorba despre Florin Matei, Gabriel Dobre și chiar antrenorul-jucător Robert Lupu. „Suntem bucuroși că nu mai avem atât de mulți accidentați. Eu am avut unele probleme pe finalul anului, o întindere, Florin Matei avea o ruptură, iar Gabriel Dobre venise după o pauză forțată de 5-6 luni. Acum putem relua cu toții antrenamentele, fiecare jucător o ia de la zero și sperăm să ajungem cu toții în parametri normali”, a declarat Lupu.

În schimb, situația e mult mai delicată cu Ivan Jovanovic și Thiago Alcantara, care vor lipsi cel mai probabil pentru tot restul sezonului. Robert Lupu apreciază însă atitudinea conducerii clubului, care nu i-a disponibilizat pe cei doi, ci le-a suportat cheltuielile legate de intervențiile chirurgicale.

„Jovanovic și Thiago vor sta mai mult. Sperăm să recuperăm măcar unul dintre ei pentru play-off. Dar șansele sunt foarte mici, cei doi având rupturi de ligamente. Mă bucur totodată că sunt susținuți de club, deși cheltuielile sunt destul de mari. S-a demonstrat încă o dată că aici sunt oameni profesionist, proiectul Informatica e unul profesionist. Alte echipe probabil îi trimiteau acasă. După atât de mulți ani petrecuți în futsalul din România, e prima oară când activez la o echipă care își sprijină jucătorii cu ruptură de ligamente, adică pe o perioadă lungă, de aproximativ șase luni”, a afirmat Lupu.

La antrenamentul de astăzi, Robert Lupu a avut sub comandă și doi elevi noi. E vorba despre portarul Vasile Giurcanu, sosit de la Muncitorul Reșița, dar și de fosta speranță a Politehnicii la fotbalul pe teren mare, Florin Dochița, ultima oară legitimat în eșalonul al patrulea, la Giarmata Vii. Antrenorul-jucător al timișorenilor spune că mai așteaptă câteva întăriri în perioada următoare.

„Avem deja un transfer perfectat, pe Sile Giurcanu, titularul postului de portar de la Muncitorul Reșița. Ne bucurăm că l-am adus, deoarece nu aveam un al doilea portar care să facă antrenament zi de zi. Ceilalți doi nu puteau veni zilnic, lucrau, iar la nivelul la care ne dorim să ajungem, nu ne permitem ca lucrurile să rămână așa. Giurcanu e un portar bun, cu experiență. Vom mai aduce un tânăr din Timișoara, care a jucat în liga secundă din Spania. Sperăm să ajungă, are avionul pe vineri. Mai avem tratative cu un brazilian. Iar la antrenament îl avem astăzi și pe Dochița, cu care trebuie să avem răbdare, are kilograme în plus, dar sperăm să facem un pivot bun din el”, a declarat Lupu.

Liga I de futsal se reia la sfârșitul lunii ianuarie. Pe lângă absențele lui Jovanovic și Alcantara, Informatica nu se va putea baza la primele jocuri nici pe Slobodan Janjic și Stefan Rakic, convocați la reprezentativa Serbiei, gazda Campionatului European de futsal, programat în perioada 2-13 februarie.

„Va fi un început dificil, deoarece Rakic și Janjic vor lipsi și la antrenamente, și în primele două etape. Ei sunt la naționala Serbiei, care participă la Campionatul European. Noi ne-am dori să vină înapoi cât mai repede, dar asta ar însemna să nu aibă succes cu Serbia. E clar, sunt oameni de bază pentru noi și ne vor lipsi. În 22 ianuarie avem primul meci, cu Concordia Chiajna, care și-a adus cinci brazilieni, iar după trei zile jucăm cu Târgu Secuiesc”, a mai spus Lupu.

Informatica și-a studiat și contracandidatele în această pauză competițională, Robert Lupu dezvăluind că Cityus Târgu Mureș a reușit să acapareze un jucător dorit și la Timișoara.

„Și contracandidatele se mișcă, fac achiziții. Ne-am fi dorit să mai transferăm un jucător de la Chiajna, pe Pavel, dar el s-a dus deja la Târgu Mureș, din ce-am înțeles. Urmărim și ceea ce se întâmplă la celelalte echipe, dar e foarte important ca noi să ne întărim. Practic, stăm în 5-6 jucători de bază, iar dacă nu ne vom întări, ne va fi foarte greu în play-off. Trebuie să ai cel puțin 12 jucători pe foaie, plus doi portari. Eu sunt convins că vom reuși transferurile pe care ni le dorim”, a conchis Robert Lupu.

La jumătatea sezonului regular, Informatica Timișoara împarte prima poziție în Liga I cu Autobergamo Deva, ambele aflându-se la egalitate de puncte, 33.

About Gabriel Toth

Leave a Reply