Politehnica Timișoara a bifat al cincilea punct extern din 2017, în deplasarea de la Satu Mare, scor 1-1. „Oli” și „Poli” au început furibund întâlnirea de astăzi, au produs două modificări ale tabelei în nici 12 minute, însă apoi s-au anihilat reciproc, deși ocazii importante s-au consemnat la ambele porți.

Alb-violeții au început partida cu intenții ofensive, s-au instalat în jumătatea de teren a Olimpiei, însă deschiderea de scor s-a produs la poarta lui Gakos. În minutul 6, vârful gazdelor, Voicu, a pătruns în careu, din lateral dreapta, a șutat puternic la colțul scut, iar plasa s-a scuturat, cu toată opoziția portarului polist. Replica Politehnicii nu s-a lăsat îndelung așteptată. În minutul 11, Birău a lăsat inteligent pentru urcarea lui Taub, fundașul stânga a pătruns în careu și a înscris plasat, la colțul lung, pentru 1-1.

Un start de meci ce promitea multe goluri pe stadionul „Olimpia”, însă în următoarele 80 de minute, cele două echipe s-au întrecut în ratări. Până la pauză, gazdele și-au mai trecut în cont trei ocazii importante, prin Pană, Voicu și Ursu, însă niciunul dintre ei nu a nimerit ținta. Poli a ieșit la rampă în minutul 31, la lovitura de cap a lui Mera, puțin alături, după un corner executat de Stancu.

În mitanul secund, Blănaru i-a încercat vigilența lui Dascălu, cu un șut din lateral stânga, reținut însă de tânărul portar al gazdelor. Prima ocazie cu adevărat importantă a reprizei a doua a aparținut sătmărenilor: în minutul 52, Ursu se trezește cu mingea la picior în colțul careului mic, însă șutul său e respins în corner de Gakos.

Echilibrul de pe tabelă ar fi putut să se rupă în minutele de final, ambele echipe semnând câte o ocazie enormă de gol. În minutul 88, șutul în forță al lui Vasile Pop zguduie bara din dreapta lui Gakos. Apoi, la ultima fază a meciului, Blănaru a scăpat singur spre portară, Dascălu a ieșit în întâmpinarea sa, însă golgheterul polist a tras milimetric pe lângă poartă.

S-a încheiat 1-1, un rezultat satisfăcător pentru timișoreni, însă deloc util Olimpiei, care rămâne fără victorie de la începutul mini-returului.

Olimpia Satu Mare (antrenor Bogdan Andone): Dascălu – Ciul, Mureșan, Heil (cpt.), Faur – Krausz, Villand – V. Pop, Pană, Ursu – Voicu. Au mai intrat I. Roșu și Ludușan.
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Telescu, Taub – Nicolescu – Teut, Ungureanu, Stancu, Birău – Blănaru. Au mai intrat Giuricici, Bădăuță și Țugui.

Leave a Reply