Revenire cu succes pentru Timișoara în prima ligă de futsal

DSCF0070 (Medium)Informatica Timișoara a pășit cu dreptul în noul sezon al Ligii I de futsal. Echipa care din acest sezon va reprezenta orașul de pe Bega în primul eșalon, după o pauză de cinci ani și jumătate, a câștigat meciul de debut, susținut în această seară, la sala „Constantin Jude”, 4-1 împotriva formației KSE Târgu Secuiesc.

Aproximativ 500 de spectatori au ținut să fie prezenți la revenirea Timișoarei în elita fotbalului de sală din România. Iar Informatica, formație ce anunța încă de la reînființare ambiții de titlu, nu și-a dezamăgit fanii.

În prima repriză, cei prezenți au asistat la un real spectacol pe parchetul sălii „Constantin Jude”. În minutul 6, sârbul Stefan Rakic a reușit deschiderea de scor, tot el dublând avantajul Informaticii la faza imediat următoare. 3-0 s-a făcut după doar câteva secunde, grație unui alt internațional sârb, Slobodan Janjic. Scorul primei reprize, 4-0 pentru Informatica, a fost stabilit în minutul 13, de Ion Al-Ioani.

În partea secundă, jocul s-a mai liniștit. Oaspeții au schimbat sistemul de apărare, în timp ce la timișoreni a intervenit și relaxarea, astfel că scorul nu a căpătat proporții. În schimb, formația din Târgu Secuiesc a reușit golul de onoare, în minutul 35, prin Ticalo. Să spunem că oaspeții au fost lipsiți la această partidă de antrenorul principal, spaniolul David Sanchez, care în paralel e și selecționerul Ecuadorului.

Iată loturile folosite de cele două echipe în această seară:

Informatica Timișoara: Iancu, Lungu – R. Lupu, Fl. Matei, Al-Ioani, Janjic, Novoselac, Jovanovic, Rakic, Alcantara, Cl. Dumitru, Călugăreanu.

KSE Târgu Secuiesc: Borja Lopez – Zcharri, Goronno, Berlanga, Ticalo, Gazda, Cesereanu, Gall, Polugor, P. Isac, Bunduc, răduțoiu, Bakk.

Reacții la cald

„Ne-am dorit cu toții să începem bine. Aveam niște emoții ca niște copii, de la jucători, până la conducere. E normal, pentru că suntem cu toții noi aici și e nevoie de timp pentru a forma o adevărată echipă. Eu zic că am făcut un meci bun, ne-am mișcat într-adevăr ceva mai slab în repriza a doua, a intervenit poate și relaxarea, dar am condus meciul detașat. Trebuie să lucrăm puțin, și la imaginea noastră. Ușor, ușor, vaom fi o echipă care va atrage mai mult public. E clar că într-o lună nu putem atrage o sală plină, dar dacă jucăm bine, avem rezultate, facem spectacol, va veni și lumea”. (Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timișoara)

„A fost puțin cam greu începutul, deoarece ne-a lipsit și antrenorul. David Sanchez se află la Cupa Americii, fiind și selecționer al Ecuadorului. A fost un meci bun. Gazdele ne-au surprins puțin, prin jocul lor excelent. Ce să mai spunem, sunt jucători de națională, sunt sigur că se vor bate și la titlu. Și băieții noștri au greșit puțin în prima repriză, deoarece ne-am apărat în suprafața noastră de teren”. (Jozsef Gazda, căpitan KSE Târgu Secuiesc)

About Gabriel Toth

Leave a Reply