Reunire cu noutăți la ASU Politehnica: „Sunt jucători pe care îi aveam de ceva vreme în vizor”

reunire
ASU Politehnica a încheiat vacanța. Alb-violeții au reluat astăzi pregătirile, sub comanda lui Paul Codrea, într-un efectiv extrem de numeros. La primul antrenament din acest an au participat și nouă jucători noi, conducerea înțelegându-se deja în principiu cu cluburile de care aparțin, urmând ca în perioada următoare să se parafeze și actele.

Multe nume noi prezente la prima ședință de pregătire a campioanei de toamnă din Liga a IV-a, ASU Politehnica. Conducerea alb-violeților a avut o vacanță extrem de activă, în încercarea de a consolida lotul pregătit de Paul Codrea în perspectiva returului de campionat și chiar a barajului de accedere în Liga a III-a. Au sosit întăriri pentru fiecare compartiment, antrenorul având astfel de unde alege. Iată numele noi prezente la reunire:

Răzvan Ghinescu – mijlocaș de bandă, născut la 17 iulie 1993, la Sânnicolau Mare. Unul dintre jucătorii remarcați plăcut pe întreg parcursul turului, având o prestație bună chiar în jocul direct, din ultima etapă, câștigat de ASU Politehnica cu 3-2. În prima jumătate a campionatului a marcat de două ori.

Carol Taub – fundaș stânga, născut la 31 ianuarie 1993, la Timișoara. Unul dintre cei mai curtați fotbaliști din oraș în fiecare pauză competițională. A fost dorit, în ultimii doi ani, de prim-divizionarele Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș și Dinamo București, dar până acum a preferat să rămână în Freidorf, la Auto. În turul acestui campionat a marcat de două ori.

Dragan Paulevici – fundaș născut în 1994, format la LPS Banatul. Vione de la FC Bazoș, fiind golgheterul echipei în turul de campionat, cu 8 goluri marcate, asta în ciuda rolului aparent defensiv pe care îl joacă.

Dinu Rebenciuc – fundaș, născut la 19 mai 1989 la Jimbolia. A făcut junioratul la Poli Timișoara, cochetând cu echipele-satelit ale fostei prim-divizionare. Până în această iarnă a jucat la CS Dumbrăvița.

Alin Ionaș – atacant, născut la 11 iunie 1991. S-a remarcat la CFR Timișoara, trecând și prin liga a III-a, la Caransebeș. În prima parte a sezonului a evoluat la CS Ghiroda, pentru care a înscris cinci goluri.

Daniel Crișan – atacant, născut la 23 august 1991, la Timișoara. Vine de la concitadina CFR, unde a fost om de bază în ultimul an și jumătate. În prima parte a sezonului a marcat de trei ori.

Sergiu Iorgovan – atacant, născut la 3 ianuarie 1993. A fost format de Libery Salonta, fiind transferat, în urmă cu un an și jumătate, la CFR, unde a devenit rapid principalul om de gol. A fost cel mai longeviv lider al clasamentului golgheterilor din acest sezon, terminând turul cu 15 goluri marcate pentru „leoparzi”.

Flavius Buliga – fundaș, născut la 9 iulie 1994. Reprezentant al deja celebrei generații 94 de la LPS Banatul, trecând în ultimii ani pe la FC Maramureș Baia Mare, Bihorul Beiuș, și Millenium Giarmata, grupare de la care a ajuns la ASU Politehnica.

Dorin Codrea  – mijlocaș, născut la 13 iunie 1997, mezinul lotului alb-violet și nepot al principalului Paul Codrea. A evoluat în acest an la juniorii B de la LPS Banatul, pregătiți de Ovidiu Vâlceanu.

Pe lista plecărilor se află momentan doar fundașul Alexandru Secotă și mijlocașul Alexandru Ionuț, care din retur vor evolua pentru Cocoșul Orțișoara.

„Sunt jucători pe care i-am avut de ceva vreme în vizor. În toată această perioadă de vacanță, am purtat discuții cu cluburile și cu jucătorii, iar în mare parte ne-am înțeles. Mai sunt de pus la punct câteva detalii și să perfectăm apoi transferurile, pentru că perioada de mercato începe abia pe 27 ianuarie”, a declarat managerul sportiv, Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica se va pregăti în următoarea perioadă pe plan local, urmând ca în intervalul 23-30 ianuarie să susțină un stagiu de pregătire centralizat la Valea lui Liman, la care vor lua parte 23 de jucători. „Sunt condiții foarte bune. Am mai fost acolo la un cantonament în urmă cu 12 ani, cu o grupă de copii. S-au îmbunătățit foarte mult condițiile de atunci. Faptul că e un teren de antrenament chiar în complex e un avantaj. Între timp a mai apărut și o sală tip „Năstase” acolo. Vom duce materiale pentru dezvoltarea forței în sală, de asemenea o putem utiliza dacă condițiile meteo sunt neprielnice. Dar avem acolo tot ce ne trebuie, avem și pantă, deci suntem mulțumiți”, a mai spus Brîndescu.

Managerul sportiv al alb-violeților nu se gândește decât la primul loc în Liga a IV-a și, în perspectivă, la barajul de promovare în cel de-al treilea eșalon. „Locul întâi, asta e singura noastră speranță. În vară eram mai rezervat, pentru că nu știam exact care e nivelul campionatului. Acum pot să declar răspicat că vrem să ne păstrăm acest loc. Sperăm să nu avem parte de surprize neplăcute. De aceea am căutat să ne și întărim, am făcut eforturi pentru organizarea unui cantonament, totul pentru ca returul să ne prindă foarte, foarte bine pregătiți”, a conchis Sorin Brîndescu.

Pe parcursul zilelor viitoare, jucătorii lui ASU Politehnica vor efectua și vizita medicală. În ceea ce privește lista meciurilor amicale, aceasta a fost completată după cum urmează:

30 ianuarie: Vulturii Lugoj (D3)
1 februarie: CFR Timișoara (D4)
5 februarie: Mama Mia Becicherecu Mic (D3)
8 februarie: Unirea Sânnicolau Mare (D4) – deplasare
12 februarie: Millenium Giarmata (D3)
15 februarie: CS Dumbrăvița (D4)
19 februarie: FC Bazoș (D5)
22 februarie: Unirea Sânnicolau Mare (D4) – acasă

About Gabriel Toth