Reprize diametral opuse: ASU Politehnica – Vulturii Lugoj 3-2

DSC_0408 (Medium)ASU Politehnica a câştigat amicalul susţinut astăzi, în compania formaţiei de Liga a III-a Vulturii Lugoj, la capătul unui meci în care ambele formaţii au dominat cu autoritate câte o repriză. Alb-violeţii au dat tonul în prima parte, reuşind să conducă la pauză cu 3-0, după care lugojenii s-au instalat la cârmă, fiind aproape chiar de a întoarce soarta partidei.

ASU Politehnica a început mult mai decisă partida de astăzi, de la Baza 2. În minutul 6, Naidin a deschis scorul cu un gol de kinogramă: şut fără preluare de la peste 25 de metri, bară-gol, traiectoria mingii păcălindu-l pe portarul oaspeţilor, Iordache. Avantajul timişorenilor avea să se dubleze în minutul 33, atunci când Naidin a centrat din corner, iar Budur a pus latul, din faţa porţii. Scorul de forfait a fost atins două minute mai târziu, atunci când a venit rândul lui Tulcan să marcheze, fiind servit de Vucea.

În partea secundă, Cosmin Petruescu a schimbat aproape complet liniile “vulturilor”, care au început să conteze în atac. Golurile au venit însă în urma unor greşeli nepermise ale apărării timişorene. În minutul 51, Vânătu a transformat un penalti, dictat în urma unei neglijenţe în defensiva alb-violetă. Apoi, în minutul 65, s-a făcut 3-2. Faza a pornit de la o lovitură liberă de la 20 de metri pentru ASU Politehnica, executată în zid de Feraru. Ardelean a recuperat balonul l-a lansat pe Porcescu, Rebenciuc a intervenit greşit, iar porarul Rusu, ieşit hazardat, a fost depăşit uşor de atacantul venit în această iarnă, de la defuncta Minerul Mehedinţi, care a şi înscris în poarta goală.Până la final, lugojenii au mai ratat câteva ocazii importante, cea mai mare prin acelaşi Porcescu, care a trimis din trei metri peste poarta goală.
ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Rusu – Contescu, Gavriluţă, Gălan, Damian – Vucea, Naidin, Rebenciuc, M. Stancu – Budur, Tulcan. Au mai intrat Ilie, Ghinescu, Maranescu, Filimon, Feraru, C.Ion, Făgeţan, Crişan, Voin şi Rus.

Vulturii Lugoj (antrenor Cosmin Petruescu): Iordache – Agoston, Vlădia, Miculescu, Roşie, Marta, Mânecan, Ivaşcu, Precupanu, Pleşcan, Magdaş. Au mai intrat Dragostin – Ardelean, Semenea, Vânătu, Dobra, Olariu, Porcescu, Pântea.

Reacţii la cald

“Am schimbat sistemul de joc în repriza a doua, am schimbat mulţi jucători şi am fost dezorganizaţi. Nu am făcut deloc ceea ce trebuie. Probabil a fost şi dorinţa prea mare a celor ce au intrat după pauză că merită să fie titulari, pentru că primul 11 începe să se contureze. În prima repriză, am respectat ceea ce am cerut, sunt foarte mulţumit. S-a văzut concentrare pe toate momentele jocului”. (Sorin Brîndescu, antrenor ASU Politehnica)

“Au fost două reprize diametral opuse, iar asta din cauza lui “Soca” (n.r. – Sorin Boiangiu). Iniţial, meciul era programat la ora 18, dar s-a mutat la ora 17. Probabil, unii dintre jucătorii mei s-au pregătit pentru ora 18. Lăsând gluma la o parte, sunt foarte dezamăgit de cei ce au evoluat în prima repriză. E absolut inadmisibil pentru o echipă de Liga a III-a să se prezinte în acest fel: fără atitudine, fără angajament, fără prospeţime, fără absolut nimic. În schimb, cei ce au intrat după pauză, au jucat ceva mai aproape de pretenţiile şi cerinţele noastre. În condiţiile în care antrenamentele au fost la fel pentru toată lumea, e inexplicabil. Sunt mulţumit per total de angajament, repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate”. (Cosmin Petruescu, antrenor Vulturii Lugoj)

About Gabriel Toth

Leave a Reply