N-au mai repetat „nebunia” de anul trecut: Progresul Gătaia – ASU Politehnica 0-3

gataia politehnicaASU Politehnica a reușit să învingă fără drept de apel la Gătaia, localitatea în care, la precedenta vizită, își semna sentința de rămânere în Liga a IV-a. Trupa lui Codrea s-a impus astăzi cu 3-0, toate golurile fiind marcate în repriza secundă.

ASU Politehnica a intrat pe teren la Gătaia sub impresia celor întâmplate în primăvară. Pe 10 mai, la precedenta întâlnire directă, meciul s-a încheiat egal, 2-2. Cele două puncte irosite s-au dovedit a fi decisive în lupta pentru supremație, câștigată „la mustață” de Ghiroda. Nervozitatea alb-violeților s-a făcut simțită în prima repriză, atunci când deși au dominat autoritar, nu au găsit „cheia” pentru deschiderea porții lui Jaravete. Filimon, Iorgovan și chiar stopperul Gavriluță au fost aproape de gol, însă până la pauză, scorul nu avea să sufere nicio modificare.

Timișorenii au continuat să atace și în repriza secundă, atunci când, pe fondul schimbărilor efectuate de Codrea în avanposturi, s-a spart în cele din urmă gheața. În minutul 57, nou-intratul Rus a fost faultat în careu, iar Ionaș, și el proaspăt introdus în teren, a transformat de la punctul cu var. Același Ionaș a făcut 2-0 în minutul 73, atunci când a marcat după o bâlbâială a portarului Jaravete. Un minut mai târziu, plasa porții gazdelor avea să se mai scuture o dată, Filimon aducând liniștea pentru alb-violeți, printr-un gol în poaerta echipei la care, în turul campionatului trecut, a evoluat ca antrenor-jucător.

S-a  încheiat 3-0 pentru alb-violeți, iar cei aproximativ 500 de fani veniți de la Timișoara – care au și oferit un spectacol pirotehnic la începutul jocului – au plecat mulțumiți spre gară. ASU Politehnica rămâne lider și după etapa a XII-a, cu trei puncte în fața Ripensiei, învingătoare vineri după-amiază, scor 2-0, în fața echipei din Jimbolia.

Progresul Gătaia (antrenor Manu Roșu): Jaravete – Horț, Moga (cpt.), Diac, Apro, Dancea, Buruiană, Ionesi, Parvany, Avramovici, Crețan. A mai intrat Boldor.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Damian – Ghinescu, Naidin (cpt.), Filimon, Vucea – Iorgovan, Tulcan. Au mai intrat Ilie, Ionaș, Rus, Neagoie.

Reacții la cald

„Și astăzi, ca și în campionatul trecut, am încercat să scoatem maximum din acest meci, dar de această dată cei de la ASU Poli au fost mai buni, îi felicit pentru asta și le urez baftă pe această cale. Cu toate că și astăzi ne-am ținut destul de bine, se vede faptul că nu ne pregătim, nu facem antrenamente, am început abia din această săptămână. Pentru acest sezon, ne propunem să terminăm undeva la jumătatea clasamentului”. (Manu Roșu, antrenor Progresul Gătaia)

„Cred că era normal să învingem, pentru că am fost echipa mai bună, deși meciul nu a fost chiar atât de ușor. Ei au totuși câțiva jucători cu experiență, deci nu sunt chiar o echipă de neglijat. În prima repriză, consider că am făcut un joc destul de slab, nu am pasat cum trebuie, am fost și destul de nervoși, probabil cu gândul la ce a fost anul trecut. Dar în repriza a doua, și cu aportul jucătorilor veniți de pe bancă, am reușit să deblocăm jocul și de atunci a fost o singură echipă pe teren. Avantajul nostru e că avem o bancă bună, toți cei ce intră trebuie să o facă mai bine decât cei ce sunt înlocuiți. ȘI pentru Gicu Neagoie a fost important să joace, chiar dacă a făcut-o doar 15 minute. Dar de aceea l-am și băgat, să mai simtă puțin mirosul ierbii, pentru că a lipsit destul de mult. E un jucător important pentru noi și sperăm să ne putem baza în continuare pe serviciile lui”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply