Remiză albă în Valea Domanului: CSM Școlar Reșița – Politehnica Timișoara 0-0

Politehnica Timișoara a disputat astăzi penultimul amical din perioada de pregătire, în compania unei formații cu ambiții de promovare în eșalonul secund, CSM Școlar Reșița. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, reprezentanții Banatului de munte și ai celui de câmpie au încheiat nedecis, 0-0, după un meci în care mai prezenți în joc au fost jucătorii echipei gazdă, pregătită de Leontin Doană.

Pentru meciul de astăzi, de la Reșița, antrenorul Sorin Brîndescu a pregătit o formulă pe care o putem numi experimentală față de abordările tactice obișnuite – 4-4-2 – cu vârfurile Bădăuță și Blănaru în teren încă din primul minut. Printre improvizații s-au mai numărat Bilia – pe postul de fundaș dreapta, Țugui – ca mijlocaș stânga sau Motreanu – mijlocaș dreapta, alături de mai vechea mutare a lui Ghinescu în rolul fundașului stânga, cauzată de accidentarea lui Taub.

Reșița a lovit bara în minutul 5 al întâlnirii, alb-violeții punând pentru prima oară în pericol poarta lui Zimmermann în minutul 19, atunci când Ghinescu a tras în forță de la 25 de metri, însă experimentatul goalkeeper al gazdelor a respins în corner. Ultima zvâcnire ofensivă a timișorenilor din primul mitan s-a petrecut în minutul 35, atunci când Bădăuță a trimis alături, din poziție favorabilă.

Mitanul secund a fost controlat de reșițeni, care au trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului, dar s-au lovit de inspirația lui Victor Gîrlea, integralist astăzi între buturi. În minutul 53, fundașul Opriș a trimis o lovitură de cap periculoasă, Birău a respins de pe linia porții, iar șutul lui Banac – aflat pe respingere – a fost salvat de Gîrlea de la rădăcina barei. În minutul 58, Bilia a văzut cartonașul roșu pentru vociferări la adresa arbitrului, iar câteva minute mai târziu, Negoescu a scăpat singur cu Gîrlea, însă portarul timișorean a reușit din nou să blocheze.

Finalul nu a mai fost atât de bogat în evenimente, cei doi tehnicieni rulând întregul efectiv avut la dispoziție, astfel că s-a încheiat nedecis, 0-0. Politehnica rămâne astfel neînvinsă în jocurile amicale, înregistrând până acum patru victorii și două remize.

CSM Școlar Reșița (antrenor Leontin Doană): Zimmermann – B. Szijj, Banac, Vl. Opriș, Liuba – Costescu, Breșneni, Poiană, Muselin – S. Keita, Beloescu. Au mai intrat Himcinschi, Bloju, Negoescu, Costachi, Negrei, Doda, M. Călin, Săndescu, Covit
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gîrlea – Bilia, Mera, Gălan, Ghinescu – Motreanu, Nicolescu, Gorovei, Țugui – Blănaru, Bădăuță. Au mai intrat Giuricici, Birău, Stancu, Neamțu, Teut, Vucea, Bîte.

Ultimul amical pentru Politehnica înaintea reluării campionatului va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare cu CSM Lugoj. Vă reamintim, cele două echipe s-au întâlnit și la finalul săptămânii trecute, la Timișoara, câștig de cauză având atunci alb-violeții, cu scorul de 4-1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply