RCM Timișoara trage linie la final de 2013! Dan Dinu, despre schimbările din sezonul viitor

Duma (89) (Small)
La RCM Timișoara se lucrează de zor pentru viitorul sezon competițional, la finele căruia se dorește cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv. Vicepreședintele Dan Dinu vorbește despre modificările din cadrul lotului, galben-albaștrii despărțindu-se deja de cinci jucători în această iarnă, dar și de cele ale regulamentului, atât campionatul intern, cât și Cupa României, urmând a lua o altă formă față de sezonul trecut.

Dan Dinu e de părere că RCM Timișoara a reușit un an 2013 mai bun decât cel precedent, cucerind un nou titlu la capătul unei lupte mult mai acerbe. „A fost un an foarte bun pentru noi, având în vedere că am reușit să ne păstrăm titlul național. Am fi dorit să câștigăm și Cupa României, dar din păcate nu am reușit acest lucru. Consider că acest an a fost mai bun pentru noi, având în vedere calitatea rugby-ului care s-a jucat în România, și cred că nivelul Superligii a crescut foarte mult”, a declarat Dan Dinu.

Galben-albaștrii vor fi pregătiți în viitorul sezon de sud-africanul Danie de Villiers, cel ce l-a secondat în acest an pe Chester Williams. De asemenea, au început și primele permutări din cadrul lotului, clubul timișorean depărțindu-se deja de cinci jucători: Florin Fântânaru, Bidzina Shamkharadze, Giorgi Khositashvili, Johnny Sola și Otar Turashvili. „Cu siguranță vor fi schimbări, iar la noi cea mai importantă va fi cea de antrenor. Danie de Villiers rămâne antrenor principal și, sper ca până în data de 15 ianuarie, să anunțăm și antrenorul secund. Știm deja jucătorii care pleacă și ne vom axa pe jucători tineri români, nu cred că vom mai transfera străini. În proporție de 90-95%, lista de transferuri este închisă. Regretăm despărțirea de Otar Turashvili, el a fost un component de bază al echipei noastre, la fel și al echipei naționale, dar nu am reușit să ajungem la comun acord în ceea ce privește pretenția lui financiară”, a precizat Dinu.

Pentru sezonul 2014, sunt preconizate o serie de schimbări la nivelul ambelor competiții interne. În Superligă, va fi redus numărul de jucători străini și, cel mai probabil, suplimentat numărul de echipe, în timp ce Cupa României va avea un cu totul alt format față de anii trecuți, când aceasta se disputa după încheierea campionatului. „Momentan există, la nivelul FRR, un amendament care prevede doar șase jucători străini, dar vor fi consultări  cu cluburile în luna ianuarie, iar în următorul Birou Federal sunt convins că se va lua o decizie în acest sens. Cu siguranță se va schimba și structura Cupei României, există un proiect propus de Federație, iar cluburile vor trebui să vină cu adnotări și completări. În Superliga s-ar putea să fie un număr cuprins între 8 și 10 echipe”, a explicat Dan Dinu.

O prezență surpriză în viitoarea ediție a Superligii ar putea fi echipa națională a Republicii Moldova. Dan Dinu vede această idee ca una demnă de apreciat, deoarece ar da șansa rugbyștilor de peste Prut să crească. „Cred că ar fi un lucru pozitiv, ar da posibilitatea jucătorilor din Republica Moldova să crească în valoare, participând într-un campionat mult mai puternic”, a încheiat Dan Dinu.

RCM Timișoara va relua pregătirile pentru noul sezon în data de 13 ianuarie, sub comanda lui Danie de Villiers.

About Gabriel Toth

Trackbacks