RCM Timișoara a reluat pregătirile pentru Cupa României: „Băieții par într-o dispoziție bună”

DSCF0108 (Medium)RCM Timișoara s-a reunit astăzi, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, în vederea reluării Cupei României. După o săptămână de pauză, rugbyștii bănățeni s-au mai liniștit după finalul tumultuos de campionat și sunt deciși să cucerească singurul trofeu rămas încă în curs de disputare.

Galben-albaștrii speră să se consoleze prin cucerirea Cupei României, pentru ratarea controversată a celui de-al treilea titlu consecutiv în Superligă. După ce le-a oferit o săptămână de repaus, antrenorul Grainger Heikell a sunat în această după-amiază adunarea, timișorenii începând pregătirea pentru primul meci din stagiunea de toamnă a competiției K.O., ce va avea loc miercurea viitoare, pe terenul secund-divizionarei din Petroșani.

„Băieții par într-o dispoziție foarte bună, am început astăzi cu un antrenament de mai mică intensitate. Ne-am reacomodat cu efortul, iar de mâine vom începe treaba mai serioasă. Ne-au lipsit câțiva băieți, care sunt plecați la București, pentru cursuri de antrenori, dar se vor întoarce la timp pentru primul meci din Cupa României”, spune tehnicianul neo-zeelandez.

Heikell nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea zvonurilor care indică o eventuală suspendare a celor nouă jucători din lotul echipei sale care nu s-au prezentat la acțiunea selecționatei divizionare Bucharest Wolves. „Știu la fel de multe ca și dumneavoastră, am auzit și eu aceste zvonuri. Dar eu mă concentrez pe ceea ce se întâmplă cu echipa, am avut o întâlnire astăzi cu băieții și am căzut de acord că trebuie să trecem peste tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă și să ne concentrăm pe Cupa României, o competiție în care ne dorim să avem rezultate bune. Deocamdată aceasta e principala noastră preocupare. Dacă FRR va decide să îi suspende pe cei nouă jucători, vom avea timp să fim îngrijorați atunci. Dar de aceste probleme se ocupă conducerea”, a mai spus Grainger Heikell.

Neo-zeelandezul admite că, după pierderea titlului, îi este greu să-și motiveze jucătorii pentru Cupa României. „Cum spuneam, băieții sunt într-o dispoziție foarte bună. Cu siguranță, sunt afectați de ceea ce s-a întâmplat înaintea semifinalei. Dar am discutat mult despre acel episod și sper că putem trece cu toții peste el. În mod cert, mai există regrete, dar vom face tot posibilul să ne concentrăm strict pe jocul de rugby”, a încheiat Heikell.

RCM Timișoara are o victorie în grupa transilvană a Cupei, în singurul meci disputat până acum, contra noii campioane, CSM Baia Mare: 18-3, la 14 iunie, în Ronaț. După meciul de pe 1 octombrie, de la Petroșani, timișorenii vor sta în etapa a patra, deoarece gruparea din Arad s-a retras din competiție. Pe 11 octombrie, galben-albaștrii vor evolua la Baia Mare, urmând a încheia faza grupelor  pe data de 18, cu returul disputei cu Știința Petroșani. Primele două clasate din grupă se califică mai departe, în faza sferturilor de finală.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply