RCM Timișoara nu va trimite niciun jucător la selecționata Bucharest Wolves: „Vom fi focusați pe Cupa României”

filipas1RCM Timișoara a primit nu mai puțin de nouă scrisori de convocare, pentru „dubla” pe care selecționata divizionară Bucharest Wolves o va susține în a doua jumătate a acestei luni, cu italienii de la Calvisano, în preliminariile European Challenge Cup. Cu toate acestea, clubul bănățean a anunțat astăzi că niciun jucător nu se va prezenta la acțiunea reprezentantei României în cupele europene, galben-albaștrii dorindu-și cu ardoare cucerirea eventului în acest an.

Refuzul FRR de a-i permite campioanei ultimilor doi ani, RCM Timișoara, să reprezinte România în European Challenge Cup, continuă să aibă urmări. Galben-albaștrii au anunțat astăzi, prin vocea vicepreședintelui Dușan Filipaș, că niciunul dintre cei nouă convocați la selecționata divizionară Bucharest Wolves nu va onora participarea.

„Niciun jucător de la Timișoara nu va fi prezent la Bucharest Wolves. Suntem focusați pe Cupa României. În ultimii doi ani, am părăsit competiția în semifinale, iar în acest an ne propunem eventul. În plus, băieții trebuie să înțeleagă că fiecare dintre ei trebuie să participe în cupele europene, iar asta se va întâmpla la anul, dacă vom reuși să devenim campioni”, a declarat Dușan Filipaș.

Oficialul campioanei spune că nu se sperie de eventuale represalii din partea Federației, în urma acestei decizii radicale. „Nu cred că au cum să ne sancționeze, dar vom aștepta clarificări. Noi am informat deja FRR că nu vom trimite jucători la «Lupi». În regulamentul IRB, există un articol care spune care sunt obligațiile cluburilor de a elibera jucătorii la astfel de acțiuni. Iar în acest caz, e vorba despre o întrecere pe cluburi, nu pe echipe naționale”, mai spune Filipaș.

Cei nouă jucători convocați inițial la selecționata divizionară sunt Alexandru Țăruș, Valentin Popîrlan, Dorin Lazăr, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Randall Morrison, Vali Calafeteanu, Paula Kinikinilau și Mădălin Lemnaru. Dubla dintre Bucharest Wolves și Calvisano, decisivă pentru intrarea în grupele European Challenge Cup, se va desfășura în datele de 20 și 27 septembrie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply