RCM Timișoara așteaptă vizita Științei Petroșani cu gândul la posibila suspendare a antrenorului

Duma 61 (2)RCM Timișoara reia miercuri bătălia din Cupa României, cu un duel facil, pe teren propriu, în fața divizionarei secunde Știința Petroșani. Dacă problema victoriei nu se poate pune, dată fiind diferența evidentă de valoare dintre cele două echipe, galben-albaștrii au alte bătăi de cap. FRR pune la cale suspendarea antrenorului principal Grainger Heikell, pentru că într-un interviu a folosit cuvântul „corupție”, pentru a descrie situația aberantă ivită înaintea semifinalei cu Farul.

Comisia de Disciplină al FRR a luat în discuție, săptămâna trecută, suspendarea antrenorului principal al timișorenilor, Grainger Heikell. Neo-zeelandezul e acuzat că a folosit cuvântul „corupție”, într-un interviu acordat presei după controversatul meci cu Farul, din semifinalele Superligii. Decizia forului se va afla mâine, astfel că sunt șanse ca neo-zeelandezul să nu-și poată conduce de pe bancă echipa în meciul de Cupă cu Știința Petroșani.

„DEX definește corupția ca abatere de la moralitate, cinste și datorie. Dacă ne luăm după această definiție, eu chiar cred  – și poate mă va suspenda și pe mine cineva –  că a fost un act de corupție. Grainger nu a menționat persoane din cadrul FRR care să se simtă lezate, ci a vorbit despre corupție în general”, a declarat finanțatorul galben-albaștrilor, Dan Dinu.

La rândul său, Grainger Heikell a venit cu o poziție oficială vizavi de această problemă: „Aș dori să aduc unele clarificări la declarația de presă pe care am făcut-o după jocul din semifinale, cu Farul Constanța. În întregul context al neplăcutelor evenimente ale acelei seri, când vizele medicale au fost smulse din carnetele a șase jucători, am făcut câteva remarci neclare, care mai târziu au fost interpretate într-o manieră greșită. Am menționat corupția din rugby-ul românesc referindu-mă la incidentul petrecut în acea seară. Mă refeream astfel la un act de sabotaj, pe care eu nu l-am mai întâlnit până acum. În niciun caz, nu m-am referit la o persoană anume, la un oficial al Federației sau la vreo entitate publică”.

Finanțatorul Dan Dinu se arată însă pesimist în acest caz și se declară din nou șocat de reacția oficialilor din Federație.

„În momentul de față, în cazul lui Grainger ne așteptăm la ce e mai rău. Spun din nou că sunt încă șocat că secretarul general al FRR  (n.r. Florin Matei) în loc să aducă completări regulamentului, pentru ca incidentele de la meciul nostru cu Farul să nu se mai repete, dânsul vede necesar să facă adrese pentru suspendarea antrenorului și vicepreședintelui clubului nostru”, a mai spus Dinu.

Petroșaniul, tratat cu respect

Timișorenii sunt favoriți cerți în disputa cu secund divizionara din Petroșani dar, chiar și așa, galben-albaștrii dau asigurări că vor trata meciul cu seriozitate.

„Ne așteaptă o serie de meciuri importante, dar momentan suntem concentrați la cel cu Petroșani. Nu vrem să îi desconsiderăm, chiar dacă ei joacă în eșalonul al doilea. Ne așteptăm la o victorie clară, dar căutăm și ca prestația băieților să se ridice la standardele noastre. Vom și încerca câteva lucruri noi, pe care le pregătim pentru jocul de la Baia Mare și cel cu Saracens”, a declarat antrenorul principal Grainger Heikell.

Partida RCM Timișoara – Știința Petroșani va avea loc miercuri, de la ora 17, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply