Proiectul ACS Poli a fost votat în Consiliul Local

Nicio surpriză în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local. Proiectul ACS Poli a primit majoritatea necesară în plen, iar de mâine ACS Recaș se va muta cu totul pe „Dan Păltinișanu”.

După două ore de discuții, noii aleși locali au votat un nou compromis pentru fotbalul timișorean. Începând de mâine, nou-promovata în liga secundă ACS Recaș se mută la Timișoara, sub numele de ACS Poli. Deși o parte a consilierilor s-au opus acestei soluții, proiectul de hotărâre a aderării municipalității la gruparea de lângă cramă a trecut de vot.

Unul dintre cei care au adoptat o poziție contrară ideii noii majorități din Consiliul Local a fost Adrian Orza, cel care și-ar fi dorit ca primarul Nicolae Robu, în calitate de fost rector al Universității Politehnica, să sprijine ideea marșării pe echipa instituției, promovată recent în Liga a V-a. „Ca fost rector, eu cred că ar fi trebuit să susțineți ASU Poli. Ce ne-am fi făcut dacă nu exista Recașul? Avem șansa de a porni într-un proiect curat. Universitatea Politehnica a fost cea care, în 1921, a dat naștere acestei echipe, iar aici puteam găsi o Poli reală. De ce să nu o susținem? Doar pentru că e în Liga a V-a? Nu sunt împotriva susținerii Recașului și mutării acestei echipe la Timișoara. Dar să nu-i spune Poli”, s-a revoltat Orza, în plenul Consiliului Local.

Nicolae Robu a replicat prompt, spunând că a renunțat la acea variană deoarece nu ar fi găsit susținere în Consiliul Local pentru finanțarea unei echipe dintr-un eșalon de amatori. „Nu mă simt în stare să găsesc finanțare pentru o echipă din Liga a V-a, căreia i-ar trebui minimum 5 ani, dacă totul decurge perfect, să promoveze în prima divizie. Care dintre consilieri ar da bani la Liga a V-a din bani publici? Vă fac propunerea, domnule Orza, să vă ocupați dumneavoastră de ASU Poli și să fiți președintele echipei”, a fost răspunsul primarului.

„Sunt convins că veți trece este supărare”

Deși nu au fost consultați de către reprezentanții noii puteri locale, suporterii care în acest moment se opun noului proiect sunt invitați la meciurile ACS-ului, din Liga a II-a. Unul dintre reprezentanții galeriei, Cristi Brâncovan, a luat cuvântul în ședința consilierilor locali, exprimându-și nemulțumirea față de modul în care fanii au fost scoși din ecuație. „Construcția de acum e una strict politică, la fel ca în 2002. Dacă atunci nu erau suporterii, clubul murea. Acum suporterii n-au fost consultați. A avut loc acea întâlnire, la care l-am invitat pe domnul Robu. Dar acolo s-au spus lucruri care ulterior s-au schimbat radical”, a spus Cristi Brâncovan.

Reprezentantul galeriei i-a mai solicitat noului primar ca, în termen de 30 de zile, să facă rost de un document din partea FRF unde să se specifice faptul că toate aceste operațiuni de mutare a Recașului la Timișoara și de schimbare a denumirii și culorilor clubului să fie realizate în concordanță cu legile aflate în vigoare. „Dacă ne trezim la vară că echipa aceasta nu are drept de promovare și trebuie să așteptăm 3 ani, atunci n-ar fi mai bine să se înceapă din Divizia D, pentru că timpul ar fi același?”, a mai punctat Brâncovan.

Nicolae Robu a promis că va obține documentul respectiv, însă numai după ce noua structură va fi înregistrată. „Vineri FRF se va constitui într-un Comitet Executiv, iar cei de acolo au văzut deja proiectul. Avem toate garanțiile că vor fi îndeplinite absolut toate criteriile. Dacă nu se aprobă acest proiect, firește, vom avea o nouă ședință extraordinară de Consiliu Local, în care vom anula tot ce s-a votat astăzi”, a precizat Robu, care așteaptă în continuare de la fanii din Peluza Sud să își reconsidere poziția: „Sunt convins că veți trece peste supărare și veți fi acolo, pe stadion”.

Combinată între FC Politehnica și ACS Recaș

Lotul noii echipe va fi format pe scheletul vechii societăți, patronate de Marian Iancu, completat de o parte a lotului care a obținut promovarea în liga secundă cu ACS Recaș. O parte a jucătorilor aflați sub contract cu FC Politehnica vor juca pentru noua echipă sub titlu de împrumut gratuit. ACS Poli va dispune de 4 milioane de RON doar din partea Consiliului Local.

Cele două loturi vor face joncțiunea mâine dimineață, urmând ca în perioada următoare să se realizeze o triere a jucătorilor. O parte dintre cei care nu vor fi opriți de Valentin Velcea ar putea fi trimiși la echipa secundă, care va evolua, cel mai probabil, tot în Liga a III-a.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply