Probleme cu jucătorii U21 pentru FC Brașov, înaintea meciului cu Politehnica

© Emanuel Titus Iliesi

Etapa a 26-a din Liga a II-a se va încheia luni, la lumina reflectoarelor, sub Tâmpa. FC Brașov și Politehnica Timișoara se vor duela, de la ora 19:00, într-un meci în care „stegarii” sunt favoriți, mai ales prin prisma ultimului rezultat. Galben-negrii au câștigat la Șiria, cu UTA (n.r. 2-0), și au revenit cu șanse mari în cărțile promovării. Chiar și așa, antrenorul Cornel Țălnar are mari bătăi de cap în privința jucătorilor sub 21 de ani pe care va putea miza luni seară, în confruntarea cu alb-violeții.

Regula impusă de FRF echipelor de ligă secundă, de a utiliza, concomitent, cel puțin trei jucători sub 21 de ani pe tot parcursul meciurilor de campionat, le dă mari bătăi de cap celor de la FC Brașov. Înaintea meciului de luni, cu Politehnica Timișoara, nu mai puțin de șase jucători tineri sunt fie absenți, fie incerți.

Principala pierdere o reprezintă cea a mijlocașului Paul Iacob, plecat cu reprezentativa U21 a României în Spania. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a fost una dintre piesele de bază ale echipei în acest sezon, totalizând 22 de prezențe în campionat și patru goluri. Vor lipsi, de asemenea, din pricina accidentărilor, Robert Tripșa, Alin Angelescu și Dumitru Cristil, iar Robert Băjan nu se poate pregăti deocamdată la capacitate maximă. În plus, atacantul Robert Moldoveanu a lipsit toată săptămâna de la antrenamentele „stegarilor”. El a fost plecat împreună cu naționala U18 a României în Israel, și va reveni în Brașov abia în această seară.

„Pentru noi urmează un meci foarte, foarte important cu ASU Poli Timişoara, noi venim după victoria cu UTA şi sper ca băieţii să rămână cu picioarele pe pământ şi să înţeleagă că fără muncă şi sacrificiu nu se poate face performanţă. Din păcate, avem probleme cu jucătorii U21, dar sunt convins că acei jucători care vor intra în teren, vor demonstra că merită să facă parte din echipă”, a declarat antrenorul Cornel Țălnar, pentru publicația brașoveană Monitorul Expres.

Până la revenirea lui Moldoveanu la echipă, tehnicianul Brașovului are la dispoziție doar variantele Răchișan, Căucă și, parțial, Băjan. În aceste condiții, Țălnar le-a solicitat antrenorilor de la Centrul de Copii și Juniori să îi trimită la antrenamente jucători în vederea testării.

Partida FC Brașov – Politehnica Timișoara se va disputa luni, de la ora 19:00, pe „Stadionul Tineretului”, și va fi televizată de Digi Sport și Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply