Portarul Informaticii, Vlad Iancu, închide tabela: România – Norvegia 5-1

©  Emanuel Titus Iliesi

Vlad Iancu a marcat în ultima secundă a meciului de aseară, de la Varzim, contra Norvegiei (Foto: © Emanuel Titus Iliesi)

Naţionala de futsal a României a început cu o victorie campania de calificare la Cupa Mondială din 2016. Tricolorii au învins aseară, cu 5-1 (2-0), reprezentativa Norvegiei, la Varzim (Portugalia), în Grupa a 6-a a preliminariilor.

Primul joc oficial pentru Robert Lupu în calitate de selecționer al României a fost un succes. Tricolorii au deschis scorul în partida de aseară, de la Varzim, printr-un autogol al norvegianului Achrifi, în minutul 2. Avantajul selecționatei noastre a fost dublat în minutul 7, prin golul lui Cristian Matei, care a și stabilit scorul primei reprize, 2-0.

După pauză, nordicii au fost mai periculoși, reușind în cele din urmă să reducă din diferență în minutul 28, prin Skaga, care a înscris din pasa lui Sortevik. România a refăcut diferența de două goluri în minutul 34, prin Dumitru „Mimi” Stoica, o reușită ce a adus mai multă liniște în tabăra tricolorilor. Pe final, selecționata lui Robert Lupu s-a descătușat, reușind să marcheze două goluri în ultimele cinci secunde. Mai întâi, Emil Răducu a făcut 4-1, în minutul 39:56, pentru ca portarul Informaticii Timișoara, Vlad Iancu, să închidă tabela în ultima secundă.

Iancu a început titular partida de aseară, de la Varzim, pe parcurs mai intrând și cel de-al doilea jucător convocat de la Informatica, Ion Al-Ioani.

Într-un alt meci disputat ieri, în prima zi a Grupei a 6-a preliminare, Portugalia a învins Polonia cu 6-2. Astăzi vor avea loc partidele Portugalia – Norvegia (20,30, ora României) şi Polonia – România (23,00). Primele doua clasate se vor califica la barajul programat în martie-aprilie 2016.

About Gabriel Toth

Leave a Reply