Politehnica Timișoara și-a asigurat serviciile unui jucător care a pus umărul la promovarea istorică a celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe în Liga I. Ionuț Plămadă s-a înțeles astăzi cu gruparea alb-violetă, pentru care va evolua în viitoarea ediție a eșalonului secund. Mijlocașul de bandă în vârstă de 27 de ani e originar din Rădăuți, iar în sezonul trecut a fost chinuit de o accidentare gravă, care l-a scos din circuit pe aproape toată durata returului.

Ionuț Plămadă s-a născut la 25 octombrie 1989 la Rădăuți și a început fotbalul la Suceava, la clubul Rapid CFR. A evoluat pentru gruparea bucovineană în sezonul 2012/2013 al ligii secunde, reușind să marcheze de 6 ori în 23 de partide. A trecut apoi în Liga I, la FC Botoșani, pentru care nu a bifat însă niciun meci în ediția 2013/2014. A mai evoluat apoi, câte un sezon, la Rapid CFR Suceava, Farul Constanța, Bucovina Rădăuți, din nou Rapid CFR Suceava, iar în vara anului trecut a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru gruparea din Covasna, a bifat 21 de apariții și a înscris de două ori. Noul fotbalist al Politehnicii nu a fost însă ocolit de ghinion, el suferind o accidentare gravă în timpul unui antrenament, în primăvara acestui an – dublă fractură de claviculă.

„E un jucător de atac, de care eu spun că avem nevoie. Sper să se integreze cât mai repede, va intra începând de astăzi în programul echipei. E puțin în urmă cu pregătirea, dar cu siguranță în zilele următoare își va intra în ritm. Sunt convins că e un jucător care ne va ajuta foarte mult în campionat”, a declarat antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone.

Politehnica a ajuns la patru transferuri perfectate în această vară: Marius Staicu, Alin Ignea, Florin Lazea și Ionuț Plămadă. De asemenea, ieri a fost prelungit pe încă un sezon împrumutul lui Radu Motreanu de la prim-divizionara ACS Poli. La capitolul plecări, îi putem menționa, în acest moment, pe Ștefan Blănaru, Artur Teut, Bogdan Nicolescu și Laurențiu Telescu.

Leave a Reply