Marius Staicu a evoluat, în sezonul trecut, pentru CS Mioveni, formaţie clasată pe locul 4 la finalul campionatului (Foto: ziarulargesul.ro)

Cu trei zile înaintea reunirii lotului, Politehnica Timișoara oficializează primul transfer pentru noul sezon. E vorba despre Marius Staicu, un atacant experimentat pentru nivelul ligii secunde, originar chiar din Timișoara, care în sezonul trecut a evoluat pentru CS Mioveni. De-a lungul ultimului deceniu, vârful în vârstă de 30 de ani a evoluat foarte puțin în orașul natal, după despărțirea de Calor, din 2009, mai bifând o jumătate de sezon la ACS Poli, în 2014.

Marius Staicu s-a născut la 11 iunie 1987 la Timișoara și a început fotbalul la vechea Poli, trecând în perioada junioratului și prin Spania, la CF Benlloch. S-a remarcat la Calor Timișoara, evoluând cu succes în prima parte a carierei pentru această grupare, până la desființarea ei, în 2009. Cariera sa a continuat tot la nivelul eșalonului terț, la Viitorul Sânandrei, Autocatania Caransebeș și CSM Școlar Reșița. În vara anului 2013 a făcut pasul spre liga secundă, la Metalul Reșița, club pentru care a evoluat o jumătate de campionat și alături de care a ajuns să se lupte pentru promovare. În ianuarie 2014 a ajuns la ACS Poli, însă nu s-a adaptat la prim-divizionară și a revenit în „B”, la CSM Râmnicu Vâlcea, pentru care avea să evolueze un an și jumătate, reușind să marcheze de 17 ori. A trecut apoi, pentru o altă jumătate de an, la Gaz Metan Mediaș, alături de care a izbutit promovarea în Liga I, în ediția 2015/2016. Sezonul precedent l-a găsit la CS Mioveni, formație clasată pe poziția a 4-a, pentru care a marcat de 5 ori în 21 de apariții.

În altă ordine de idei, Politehnica Timişoara nu se va baza în sezonul viitor pe Radu Motreanu. Împrumutul fundaşului dreapta de la ACS Poli a expirat în această vară, iar prim-divizionara şi-a exprimat intenţia de a-l păstra în lotul primei echipe pentru sezonul viitor. În afara lui Blănaru (plecat la FC Hermannstadt), Ungureanu (împrumut expirat de la Ripensia) şi Motreanu, toţi jucătorii care au încheiat sezonul 2016-2017 sunt aşteptaţi la reunirea echipei, programată luni după-amiază.

 

Leave a Reply