© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara are în față una dintre cele mai lungi deplasări din campionat, la Călărași. De altfel, e a doua într-un top al distanțelor pentru alb-violeți (1.364 km dus-întors), după cea de la Brăila (1.384 km). Antrenorul timișorenilor, Sorin Brîndescu, sper ca elevii săi să culeagă puncte din îndepărtata localitate de pe malul Dunării, mizând pe încrederea pe care echipa a căpătat-o după prestația bună din remiza cu Olimpia Satu Mare, de sâmbăta trecută.

„Noi ne dorim un rezultat bun, despre asta am discutat toată săptămâna. Sperăm să-l și realizăm. E adevărat, la toate meciurile de până acum ne-am dorit rezultate bune, dar nu am reușit. Sper totuși ca egalul cu Olimpia Satu Mare să ne dea mai multă încredere, consistență în joc și capacitate de sacrificiu, pentru că nu avem super-jucători, nu suntem o super-echipă și doar prin muncă colectivă putem depăși adversarul. Dacă reușim să conștientizăm acest lucru, putem veni cu un rezultat pozitiv de la Călărași”, a declarat Sorin Brîndescu.

Politehnica a înregistrat până acum o victorie, o remiză și patru înfrângeri în meciurile din deplasare. Antrenorul Sorin Brîndescu spune că echipa a avut momente bune de oc în toate meciurile externe, însă e de părere că lipsa de maturitate a privat-o de obținerea mai multor puncte.

„E adevărat că și să călătorești vineri 12 ore în autocar, iar a doua zi dimineață să joci e destul de greu. Lucrurile acestea nu se văd, le simțim, dar nu e o scuză, pentru că toate echipele din Liga a II-a au parte de deplasări foarte lungi. Am avut și meciuri bune în deplasare… la Vâlcea, chiar și la Brăila am avut 1-1 și o ocazie mare, după care am căzut psihic. Nu pot spune că e o teamă de joc în deplasare, ci lipsă de experiență, de maturitate în anumite momente ale jocului. Pentru că în toate deplasările am avut momente bune de joc”, a mai spus Brîndescu.

În ceea ce privește lotul pe care Politehnica se va baza la Călărași, în momentul de față există o singură incertitudine, Miodrag Todorov, care suferit o accidentare în meciul din Cupa României, de marți, cu Pandurii Târgu Jiu. „Todorov are o gâlmă foarte mare pe laba piciorului, de aceea a și fost scos la pauză în meciul cu Pandurii și nu a mai putut continua. Nu cred că se poate reface până la meciul se sâmbătă”, a explicat Sorin Brîndescu.

Partida Dunărea Călărași – Politehnica Timișoara, din etapa a XIV-a a Ligii a 2-a, se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00.

Leave a Reply