Divizionara secundă Politehnica Timișoara va încheia prima săptămână de antrenamente din această vară cu un meci de verificare cu un adversar de categorie inferioară. Sâmbătă, de la ora 10:00, alb-violeții vor întâlni, pe arena „Știința”, formația Unirea Jimbolia, participantă în Campionatul Județean Timiș (Liga 5).

Timișorenii ar fi trebuit să întâlnească, în primul amical al verii, campioana județului Caraș-Severin, Viitorul Caransebeș. Gugulanii au anunțat însă, în cursul zilei de astăzi, că nu mai pot efectua deplasarea la Timișoara, astfel că alb-violeții s-au reorientat rapid spre un alt adversar din ligile inferioare.

Unirea Jimbolia a încheiat sezonul 2016/2017 al Campionatului Județean pe locul 12 în Seria I, cu 35 de puncte. Formația e antrenată de Flavius Nastor, cel ce se ocupă și de pregătirea grupei de Juniori B care reprezintă Politehnica Timișoara în competițiile naționale.

Unirea Jimbolia s-a înființat în 2013, preluând denumirea unui club istoric care a activat în localitatea de lângă graniță în perioada interbelică. În primul sezon, formația susținută de autoritățile locale a reușit promovarea în Campionatul Județean, după un sezon în „Promoție” cu 21 de victorii din 22 posibile. În primele sezoane în care a participat în „Județ”, formația din Jimbolia a obținut clasări meritorii: locul 7 în sezonul 2014/2015 și locul 4 în ediția 2015/2016.

Amicalul dintre Politehnica Timișoara și Unirea Jimbolia se va disputa, cel mai probabil, pe parcursul a trei reprize de câte 45 de minute, pentru ca antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, să-și poată forma o imagine cât mai clară asupra jucătorilor pe care îi are în pregătire. Până la plecarea în cantonament, timișorenii vor mai disputa, săptămâna viitoare, două jocuri amicale, tot cu formații din eșaloanele inferioare.

Leave a Reply