Politehnica e deja cu gândul la Suceava: „Poate de aceea a avut Reșița mai mult inițiativa”

Politehnica Timișoara a remizat astăzi, scor 0-0, pe terenul unei candidate la promovarea în Liga a II-a, CSM Școlar Reșița. Gazdele au fost astăzi mai prezente în joc, iar antrenorul Sorin Brîndescu explică acest fapt și prin schimbările de sistem pe care le-a operat în perspectiva primului meci oficial al anului, cel de pe terenul Forestei Suceava, programat la sfârșitul săptămânii viitoare.

„A fost un meci de pregătire pe terenul sintetic, am întâlnit o echipă foarte bună, însă noi parcă nu am avut ritmul pe care mi l-aș dori. Am jucat ceva mai relaxați astăzi. Ocazii au fost de ambele părți, însă cei de la Reșița au fost mai prezenți în fața porții, au fost mai ambițioși, mai ales că au jucat acasă și au avut și suporteri la meci. Per total, a fost un meci frumos de pregătire, însă noi trebuia să jucăm ceva mai bine și să fim mai eficienți”, a declarat Brîndescu, după jocul de astăzi, din Valea Domanului.

Politehnica mai are de disputat un singur amical până la reluarea luptei din Liga a II-a, iar Sorin Brîndescu spune că în această perioadă se pun la punct ultimele aspecte tactice.

„Ar trebui să fim pregătiți pentru reluarea sezonului, încă pregătim unele detalii tactice la care mai pot apărea schimbări. Am și avut o ședință cu băieții în această săptămână, în care le-am spus că ar trebui să avem capacitatea de a schimba sistemul în timpul jocului, în funcție de adversar. Trebuie să fim corect să interpretăm corect și să înțelegem ceea ce joacă adversarul, dar să fim și eficienți. Și cei de la Szeged ne-au creat anumite probleme, jucând într-un sistem 3-5-2, iar acolo am încercat chiar în timpul jocului să îi anihilăm și, surprinzător, am fost mulțumit de modul în care am evoluat în această formulă”, a mai spus Brîndescu.

De altfel, permutările operate astăzi în dispozitivul echipei sunt explicate de tehnicianul polist în perspectiva jocului din prima etapă a sezonului de primăvară, din deplasare, cu Foresta Suceava.

„Una e să jucăm cum vrem noi, alta e să ne adaptăm la stilul adversarului. Probabil Reșița a avut astăzi mai mult inițiativa și pentru că noi am încercat să pregătim meciul de la Suceava, pentru că Foresta are ca atuuri fundașii laterali, pe Semeghin și Bălan, care sunt experimentați, crează superioritate numerică și ne preocupă cum să-i blocăm”, a mai punctat Brîndescu.

Politehnica va disputa ultimul amical din perioada de pregătire sâmbătă, de la ora 12:00, cu CSM Lugoj, urmând apoi să intre în linie dreaptă pentru primul meci oficial din 2017, cel de la Suceava.

About Gabriel Toth

Leave a Reply