Patru locuri pe podium pentru atleții timișoreni la C.N. de juniori I


Atletismul timișorean s-a obișnuit să colecționeze medalii la fiecare sfârșit de săptămână. Nu a făcut excepție nici weekendul ce tocmai s-a încheiat, care a adus pe Bega alte patru clasări pe podium, de la Campionatul Național de juniori I, de la București.

Reuniunea a doua a competiției, desfășurată sâmbătă, a adus două titluri naționale la Timișoara, prin Cosmin Dumitrache, la 60m garduri, și prin ștafeta masculină de 4x400m de la LPS Banatul.

Cosmin Dumitrache și-a reconfirmat dominația la proba de 60m garduri, câștigând lejer întrecerea de juniori I, după ce reușise să se impună cu o săptămână în urmă și la seniori. „Hurdlerul” timișorean, reprezentant al generației 1994, a reușit mai presus de toate o evoluție de excepție, reușind să coboare sub 8 secunde, atât în serii, cât și în finală. Dacă la prima încercare a încheiat cu 7,98, în ultimul act a înregistrat 7,96, depășindu-și astfel propriul record, din prima etapă a sezonului indoor, de la mijlocul lunii ianuarie. În aceeași probă, Timișoara mai propune un nume, Marius Blenche reușind un loc 3, cu timpul 8,18.

Aur și pentru ștafeta masculină de 4x400m de la LPS Banatul, formată din Nicolae Jurjiu, Andrei Bărbuț, Alberto Gheorghescu și Marcus Drăghici. Cei patru au încheiat detașat cursa, cu timpul 3:09,97, depășind net următoarele două clasate, CSS Ploiești și LPS Cluj.

Prima clasare pe podium a weekendului a venit însă vineri, la reuniunea I, în proba masculină de 400m. Marcus Drăghici, atlet din generația 1995, a obținut titlul de vicecampion național, cu timpul 50,72.

Flash

  • La 60m plat, Ioana Gheorghe, o surpriză plăcută la concursurile de seniori din acest an, a reușit o clasare pe 5, cu timpul 7,99. Pe aceeași distanță, Cosmin Dumitrache s-a clasat pe 6, terminând cursa în 7,20.
  • Timișoara n-a fost departe de o clasare pe podium la 1.500m, acolo unde Andrei Bărbuț  a ocupat locul 5, înregistrând timpul 4:06,65.
  • Delia Irimia, atletă născută în 1997, a obținut un loc 6 în proba de 800m, cu timpul 2:15,37.

About Gabriel Toth

Leave a Reply