Pas uriaș spre Cupa Mondială! Timișorenii Burcea și Calafeteanu contribuie la victoria cu Rusia

1395774_10151997325463270_116262747_n
Naționala de rugby a României a obținut astăzi o victorie extrem de importantă, care o apropie și mai mult de Cupa Mondială din 2015. „Stejarii” au învins cu 34-3 Rusia, la Nebug, rezultat la care au contribuit și doi dintre cei șase rugbyști ai campioanei RCM Timișoara utilizați în acest joc, Stelian Burcea și Valentin Calafeteanu.

Cupa Mondială se vede din ce în ce mai clar pentru naționala de rugby a României, care a repurtat astăzi, la Nebug, o prețioasă victorie în fața Rusiei. Tricolorii au deschis scorul în minutul 3, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu, însă gazdele au egalat peste doar un minut, prin Kushnarev. După o primă repriză de luptă, „stejarii” au reușit desprinderea chiar înaintea pauzei, prin eseul semnat de căpitanul lui RCM Timișoara, Stelian Burcea, și transformat de Vlaicu.

În partea a doua, dominarea tricolorilor a fost netă, Vlaicu mai adăugând trei puncte pe tabelă, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 44, pentru ca, zece minute mai târziu, Viorel Lucaci să semneze al doilea eseu al partidei. Deși era destul de puțin probabil să le mai scape victoria, „stejarii” au continuat să evolueze cu aceeași dezinvoltură până la final. Ionuț Dumitru a semnat un nou eseu, în minutul 70, pentru ca în ultimul minut de joc, Dorin Manole să culce pentru a patra oară balonul în terenul de țintă al rușilor, transformarea aparținându-i lui Valentin Calafeteanu.

RCM Timișoara a avut cinci componenți în XV-le de start al echipei naționale în meciul ce asigură în mare măsură calificarea la Campionatul Mondial: Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru, Valentin Calafeteanu, Valentin Popîrlan și Stelian Burcea. De asemenea, pe banca de rezerve s-a aflat și un al șaselea campion al României, Eugen Căpățână.

About Gabriel Toth