FOTO: Al doilea pas greșit pentru ASU Politehnica

ortisoara politehnicaASU Politehnica a terminat la egalitate meciul disputat pe terenul Cocoșului Orțișoara. A fost 0-0, la capătul unui meci de luptă, în care defensiva formației lui Ghiță Chimiuc a fost de neclintit.

ASU Politehnica a dominat prima repriză a meciului de la Orțișoara, însă fără să pună în pericol buturile apărate de fostul portar al Ripensiei, Ciui. Jocul de construcție s-a oprit mai mereu în apropierea careului advers, unde a lipsit pasa decisivă care să desfacă axul central format din experimentații Vițan și Românu. În schimb, „cocoșii” au avut două șanse bune de a marca pe contraatac, prin Sturza și Stancu.

După pauză, ASU Politehnica a întețit atacurile – Codrea schimbându-i și pe oamenii din avanposturi. Intrarea lui Vucea a dinamizat din nou jocul – la fel ca în meciul cu Sânnicolau Mare, însă nu suficient pentru a rupe echilibrul. „Vitezistul” din banda dreaptă a fost la originea celei mai mari ocazii a meciului, el trimițând, în minutul 61, în fața porții, însă lui Tulcan i-au lipsit câțiva centimetri pentru a împinge mingea în poartă.

Pe final, gazdele au abuzat de tragerile de timp, dată fiind și inferioritatea numerică în care s-au regăsit din minutul 88, atunci când nou-intratul Diaconescu a văzut al doilea cartonaș galben. Până la fluierul final, am mai notat doar lovitura liberă executată bine de Ghinescu, în prelungiri, însă Ciui s-a întins și a deviat balonul peste transversală.

Două puncte importante pierdute de ASU Politehnica, avansul față de Ripensia micșorându-se la un singur punct, după ce roș-galbenii au câștigat clar meciul de astăzi, cu CFR Timișoara, scor 5-0. De urmărit cum vor decurge lucrurile în runda viitoare, atunci când ambele pretendente la șefie au parte de meciuri dificile: alb-violeții acasă, cu Mașloc, iar ripensiștii în deplasare, la Șag.

 


Cocoșul Orțișoara (antrenor Gheorghe Chimiuc): Ciui – C. Bogdan, Românu, Vițan, Secotă, Stancu, Al. Vlad, Kosak, Petrișor, Șandru, Sturza. Au mai intrat Diaconescu și Palkovacs.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Ilie, Naidin, Filimon, Ghinescu – Ionaș, Tulcan. Au mai intrat Iorgovan, Rus, Vucea, Ilie.

 

Reacții la cald

„A fost un meci bun, am jucat contra unei echipe puternice. Noi ne-am făcut jocul nostru și sunt bucuros că nu am luat gol. Și ei au avut ocazii, dar le-au ratat, a și apărat bine Ciui, îl felicit, la fel ca și pe toată echipa, pentru că au jucat la valoarea lor. În apărare, avem doi jucători experimentați, Românu și Vițan, care reușesc să adune echipa în jurul lor. Acesta e secretul, muncesc toți și aleargă pentru echipă. Pentru că la Orțișoara sunt oameni serioși, am făcut și o echipă serioasă. Avem și condiții destul de bune. Jucătorii neserioși nu i-am mai ținut, iar acum eu zic că avem o echipă bunicică. Putem juca împotriva oricărei echipe din Divizia D fără să ne fie rușine”. (Gheorghe Chimiuc, antrenor Cocoșul Orțișoara)

„A fost un teren dificil, și ca suprafață, și prin faptul că am întâlnit o echipă arțăgoasă, care s-a apărat. Scopul lor a fost să ia un punct, l-au luat, s-au bucurat de el ca de victorie, dar asta e. Nu sunt supărat pe băieți. Consider că în prima repriză am jucat slab, dar după pauză i-am ținut în propriul lor careu, am și avut o ocazie mare la Tulcan. Dacă reușeam să înscriem, probabil că alta era istoria meciului. Asta e, se mai întâmplă. Nimeni nu credea că vom câștiga toate meciurile, încă suntem în față și sperăm să rămânem acolo. Concurența e acerbă, pentru că Ripensia e un club foarte organizat, din toate punctele de vedere. Și la Orțișoara și-a trimis câțiva jucători, deci e clar că ei au mai mulți aliați în lupta asta. Presiune nu va fi pe noi. Cred că e mai mare pe Ripensia, pentru că ei au investit mult, ei au salarii de Liga a II-a și Liga a III-a, ei și-au adus jucători din prima divizie. Noi vom încerca să luptăm cu armele noastre. De fapt, cu singura noastră armă, care e jocul. Orțișoara nu a arătat nimic, a făcut antifotbal de la început și până la sfârșit, dar și-au atins scopul”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply