OVERTIME: Sâmbăta recordurilor

Chelbea_Razvan_DSC_0252_1

BC Timișoara s-a impus pe propriul teren în partida cu U-BT Mobitelco Cluj. A fost 90-77, după un meci în care leii au aruncat, din nou, de foarte multe ori de la distanță, stabilind noi recorduri.

Cu 41 de șuturi de trei puncte încercate, alb-violeții au stabilit un nou record. Tot ei dețineau și  precedentul, 35 de aruncări în meciul încheiat după două reprize de prelungiri pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploiești. BC Timișoara este lidera campionatului în ceea ce privește tentativele de după semicerc, cu un total de 593 în 22 de jocuri (medie de 26,5), fiind urmată de BC Mureș Târgu Mureș, cu 90 mai puține (23,95/meci). Cele două echipe sunt pe primul loc și în ceea ce privește media reușitelor, cu 9,41 de „trițe”/meci pentru timișoreni și 8,52 în dreptul mureșenilor. Din cele 593 de aruncări, leii au marcat 207, adică 34,91%, al 9-lea procentaj al reușitelor.

Record și la „trițele” marcate într-un meci

Cele 16 aruncări de trei reușite de bănățeni reprezintă noul record al actualei stagiuni a Ligii Naționale. Înaintea acestei partide, BC Mureș și Steaua își împărțeau recordul, cu 15, mureșenii având două astfel de performanțe. Interesant este faptul că U Mobitelco se numără printre echipele ce „dețineau” recordul de „trițe” încasate, 15 pe terenul Mureșului.

Diferența între BC Timișoara și U-BT Mobitelco Cluj s-a făcut prin aruncările de la distanță, unde leii au excelat cu 16 reușite, față de 8 ale oaspeților. De la gazde, doar unul din cei zece jucători care au intrat pe parchet nu a avut cel puțin o tentativă de după linia de 6,75, iar șase dintre aceștia au și marcat prin acest procedeu. Clujenii au aruncat de trei doar prin cinci jucători, patru reușind să-și atingă ținta măcar o dată.

Antrenorul clujean nu s-a putut baza pe cel mai eficient jucător al său în acest campionat, Josh Sparks, acesta fiind accidentat. Americanul avea medii de 12,1 puncte pe meci și 16,8 în dreptul eficienței. Locul său a fost luat de Lawrence Westbrook, care a jucat doar al doilea meci în Liga Națională.

Cel mai bun cinci în statistică

În tabăra timișoreană, străinul lăsat în afara lotului a fost Vasojevic, care a avut evoluții mai puțin impresionante în ultimele două partide, locul acestuia fiind luat de Anthony Lee. Americanul a reușit o aruncare spectaculoasă la finalul sfertului secund, importantă pentru moralul echipei. BC Timișoara a reușit „run-ul” de 12 puncte care i-a adus victoria în formula Jovanovic, Andrei, Conley, Lăpuște și Radulovic. Conform statisticii, cu această formulă pe teren în partida cu Clujul, leii au avut un plus de 16 puncte față de adversari. Cu această performanță, acest cinci a urcat pe primul loc în ceea ce privește cele mai eficiente formule utilizate de formația timișoreană în acest sezon, cu un plus de 35. În schimb, cel mai slab 5 în statistică, cu -15, îi include pe Jovanovic, Conley, Fenn, Gacesa și Vasojevic.

Iată cele mai bune și cele mai slabe „5-uri” ale BC Timișoara, conform statisticii de pe site-ul Federației Române de Baschet:

1977605_10203611296949571_1310551564_o

Leave a Reply