Ora exactă se dă pe “Ştiinţa”: ASU Poli – CS Ghiroda 3-0

Duma (106)

ASU Poli s-a impus în derby-ul cu CS Ghiroda mai uşor decât se aştepta. Golul rapid al lui Făgeţan le-a uşurat munca alb-violeţilor, turnându-le în schimb plumb în ghete oaspeţilor. După cinci etape, elevii lui Paul Codrea au maximum de puncte, situaţie în care s-ar mai putea regăsi doar Progresul Gătaia, dacă va învinge mâine Dragşina.

ASU Poli a trecut cu brio şi de hopul numit CS Ghiroda. Alb-violeţii au demonstrat că sunt principala forţă a “D”-ului în acest moment, tocmai în meciul cu echipa considerată drept cel mai periculos adversar la promovare.

Timişorenii le-au tăiat rapid elanul oaspeţilor. În minutul 2, Alin Stoica a recuperat un balon la centrul terenului şi l-a lansat spre Făgeţan, care a ţâşnit spre gol. A urmat o jumătate de oră în care lupta s-a dat mai degrabă în zona cercului de la centrul terenului, Ghiroda nereuşind să se apropie cu adevărat periculos de buturile păzite de Burtic. În schimb, ASU Poli şi-a dublat avantajul, în minutul 33, prin acelaşi Făgeţan, la capătul unei faze asemănătoare celei din debutul meciului, dar cu Adi Ilie în rolul de servant.

În partea secundă, alb-violeţii au făcut pasul înapoi, lăsându-se dominaţi minute bune de Ghiroda. O dominare totuşi sterilă, în care oamenii de atac ai lui Alin Miloş n-au reuşit să-l pună la treabă pe Burtic decât cu şuturi de la distanţă. Pe acest fond, ASU Poli a liniştit apele, urcând 3-0 în minutul 77, prin Ardelean, pe fazî la o respingere în faţă a portarului Toma. Putea fi chiar 4-0 câteva minute mai târziu, însă Tulcan a tras pe lângă poartă dintr-o poziţie extrem de favorabilă.

ASU Poli reuşeşte aşadar să-şi învingă la scor de forfait principala contracandidată la promovare. Urmează duminică amicalul cu ASA Târgu Mureş, după care, în weekend-ul viitor, alb-violeţii vor avea pauză, datorită retragerii din campionat a adversarului programat pentru runda a şasea, Banatul Nerău.

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ilie, Stoica, Popoviciu, Vucea – Tulcan, Făgeţan. Au mai intrat Ardelean, Ionuţ, Vişan şi Opriş.

CS Ghiroda (antrenor Alin Miloş): Toma – I. Popa, A. Bogdan, Gruber, Mureşan, C. Popa, M. Andrei, C. Străuţ, Dragodan, Pătraşcu, Baranyi. Au mai intrat Plopeanu, Ionaş, Stoica şi Costescu.

Reacţii la cald

“O victorie clară, dar foarte muncită, pentru că şi Ghiroda a avut momente bune, în repriza a doua ne-au dominat, chiar dacă fără mari ocazii. Dar eu zic că astăzi echipa mai valoroasă a câştigat, s-a văzut că suntem organizaţi şi avem jucători de mare calitate. Vreau să-l felicit pe Alin Stoica pentru efortul depus astăzi, şi nu doar pe el, ci pe toată echipa. Sunt mulţumit de modul în care am arătat azi. Le-am şi spus băieţilor să intre tare, să dea gol repede, ca adversarii să simtă că joacă cu Poli, că joacă la noi acasă, să ne facem respectaţi. Cred că o diferenţă de două goluri era mai realistă, deşi pe final puteam face chiar 4-0. Dar cam de două goluri a fost diferenţa astăzi”. (Paul Codrea, antrenor ASU Poli)

“N-a prea mers nimic astăzi. O înfrângere meritată, la o diferenţă justă, dat fiind modul în care ne-am prezentat astăzi. Nu ştiu care e motivul. De când sunt la Ghiroda, e al treilea meci important, după cele cu Mama Mia şi Ripensia şi am clacat şi de această dată. E o problemă în sânul echipei şi trebuie să o rezolvăm. Pentru astfel de meciuri ne pregătim, dar până acum în niciunul nu am contat. Adevărul e că nici nu ne aşteptam să luăm gol aşa de repede, dar până la urmă toate cele trei le-am luat pe greşeli personale. N-am fost concentraţi, n-am fost motivaţi, n-am fost determinaţi”. (Alin Miloş, antrenor CS Ghiroda)

About Gabriel Toth