O primă certitudine la Politehnica Timișoara! Adrian Ungureanu, împrumutat de la Ripensia

Politehnica Timișoara a oficializat, în această după-amiază, prima mutare a iernii. E vorba despre mijlocașul lateral Adrian Ungureanu, care va juca în alb-violet sub formă de împrumut, de la concitadina Ripensia, până la finalul acestui sezon. În vârstă de 27 de ani, Ungureanu are o vastă experiență dobândită la nivelul eșalonului terț, unde evoluează de aproape un deceniu.

Adrian Ungureanu s-a născut la 13 septembrie 1989 la Timișoara, iar pe perioada junioratului a activat la LPS Banatul și BC Golf Timișoara. În întrecerile de seniori a debutat în 2007, la vârsta de 18 ani, în tricoul formației de Liga a III-a Alto Gradimento Albina. De-a lungul anilor a mai evoluat la Viitorul Sânandrei, Viitorul Constanța, Prahova Tomșani, Fortuna Brazi, CS Ineu, Fortuna Poiana Câmpina și Mama Mia Becicherecu Mic. La Ripensia Timișoara a ajuns în urmă cu doi ani, în ianuarie 2015, și a devenit rapid un om de bază în echipa roș-galbenă. Cu formația din Ciarda Roșie a izbutit, la finalul sezonului trecut, promovarea în Liga a III-a.

În turul campionatului, Adrian Ungureanu a marcat trei goluri în eșalonul terț pentru Ripensia Timișoara, formație care a încheiat turul pe locul 3 în Seria 4, la patru lungimi în spatele liderului Național Sebiș.

„M-am înțeles cu președintele Ripensiei, Radu Ienovan. Eu sunt prieten foarte bun cu el, am fost colegi de echipă la nivel de juniori, și avem o relație bazată în primul rând de respect. Tocmai am bătut palma cu dânsul pentru Adrian Ungureanu, care va veni la noi împrumut pentru o jumătate de an”, ne-a declarat managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

Andrei Ungureanu va participa la antrenamentele conduse de Sorin Brîndescu începând de mâine dimineață. „Ripensia se reunește în această după-amiază, el se va prezenta astăzi acolo, dar de mâine dimineață, de la ora 11:00, va fi prezent alături de noi la pregătiri”, ne-a mai spus Cociu.

Politehnica Timișoara poartă în continuare discuții cu alți trei fotbaliști cu experiență, iar un al doilea transfer ar putea fi oficializat în cursul zilei de mâine.

About Gabriel Toth

Leave a Reply