”Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa.”

peluzaCuvintele Majestății Sale, Regele Ferdinand I al României, devenite încă de la începuturi motto-ul Institutului Politehnic din Timișoara, sunt cuvintele care au definit nașterea și întreaga existență a acestui mediu academic și care și-au regăsit esența, poate mai mult decât oriunde, în istoria clubului sportiv care îl reprezintă – Politehnica Timișoara.

Intrând pe arenele sportive Politehnica Timișoara a luat cu sine acest spirit. Caracterul, onoarea și demnitatea sunt valorile pe care școala le promovează și le șlefuiește, iar generații întregi de timișoreni (și nu numai) s-au regăsit în aceste valori, urmând, alături de sportivii care i-au reprezentat pe teren, această adevărată școală din afara zidurilor.

Am învățat împreună că nu rezultatele primează, ci ceea ce ascund ele în spate. Munca, ambiția, spiritul de echipă, devotamentul față de club și față de comunitatea pe care acesta îl reprezintă sunt atributele care dau valoare rezultatelor.

Am învățat împreună că o înfrângere cu fruntea sus contează mai mult decât o victorie cu capul plecat.

Am învățat împreună că niciodată compromisul, oricât de facil și de la îndemână ar putea să pară, nu va rezista în fața judecății oamenilor și a istoriei.

Am învățat că împreună suntem o stare de spirit, un model care poate deveni un exemplu într-un fotbal aflat într-o avansată stare de degradare. Timișoara este obligată de numele pe care-l poartă să refuze să urmeze modelele falimentare ale fotbalului mioritic, la fel cum are obligația să arate că în sport, ca și în viață, valorile și principiile înseamnă mult mai mult decât niște simple cuvinte lipsite de conținut.

Sunt doar câteva dintre lecțiile învățate împreună. Dar sunt lecțiile care fac Politehnica Timișoara mai mult decât un club de fotbal oarecare. Sunt reperele în jurul cărora ne-am adunat și care ne-au ținut împreună atunci când se părea că istoria se grăbește să își scrie ultima pagină. Sunt reperele care fac Politehnica să renască demnă din propria-i cenușă și din propriu-i jar, nu din cenușa altora. Sunt repere pe care dorim să le ducă mai departe și generațiile următoare de poliști. Politehnica are șansa unică de a sta mândră și demnă în fața istoriei. Iar noi îi vom sta în spate. Ne vom urma drumul pe care am pornit, indiferent de câte piedici ne vor fi puse. Suntem siguri că toți cei care-și doresc același lucru se vor regăsi la un moment dat sub aceleași flamuri alb-violete ale unui club simbol dintr-un oraș simbol, la rândul său: Politehnica Timișoara.

 

Cu infinit devotament, Haide POLI!

Obligatoriu înainte!

Timișoara, 13 mai 2015

PS: Reiterăm ideea conform căreia pozițiile oficiale ale Asociației Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” sunt exprimate exclusiv prin intermediul canalelor oficiale de comunicare și prin vocea reprezentanților Asociației. Orice alte comentarii sau aprecieri sunt făcute strict în nume propriu, reprezentând poziții personale. Vă mulțumim.

About Gabriel Toth

Leave a Reply