Nikola Vasojevic, despre revenirea la Timișoara: „N-am stat prea mult pe gânduri”

20140103_105342
La câteva săptămâni de la revenirea lui Dragan Petricevic la BC Timișoara, în echipă și-a făcut apariția și un exponent al „gărzii vechi”, Nikola Vasojevic. Acesta revine pe Bega după aproape cinci ani, el evoluând pentru formația bănățeană în sezonul 2008/2009, cel în care s-a obținut prima calificare în finala campionatului din istoria baschetului timișorean.

Rămas cu amintiri plăcute din sezonul petrecut la Elba, Nikola Vasojevic mărturisește că nu i-a luat mult timp pentru a se decide să revină la Timișoara. „Sunt foarte bucuors de revenirea la Timișoara, unde am evoluat și în urmă cu cinci ani, când am atins finala campionatului. Antrenorul Petricevic m-a contactat și mi-a propus să revin, așa că nu am stat prea mult pe gânduri”, a declarat Vasojevic.

Baschetbalistul în vârstă de 27 de ani a redebutat în alb-violet în ultimul joc al anului 2013, pierdut de BCT la Mediaș. Acesta a apucat, așadar, să ia pulsul noii sale echipe cu care speră să obțină calificarea în play-off-ul actualei ediții a campionatului. „Îi cunosc pe câțiva dintre băieți. E o echipă bună, atât cu jucători tineri, cât și cu jucători experimentați. Cu multă muncă, sunt convins că vom reuși să ne atingem obiectivul, calificarea în play-off. Nu știu dacă vom repeta ceea ce am reușit acum cinci ani. Tot ce pot să promit e că vom munci din greu și că vom fi agresivi meci de meci”, a mai spus Vasojevic.

BC Timișoara va păși în 2014 cu o „dublă” în Cupa României, în compania celor de la CSM Oradea, ce va avea loc în zilele de 8 și 12 ianuarie. Conform calculelor hârtiei, gruparea bihoreană pare a porni cu prima șansă, însă Vasojevic e încrezător în forța echipei sale. „Știu că au jucat în EuroChallenge, sunt o echipă bine organizată, cu un lot valoros și un antrenor bun. Oradea e o echipă puternică, dar eu cred în echipa mea și sper să ne ridicăm la nivelul lor. Poate o calificare a noastră va fi o surpriză, dar sunt convins că putem juca de la egal la egal cu ei, e vorba despre două meciuri și sper că vom reuși”, a punctat sârbul.

Pentru o bună parte a jucătorilor, cât și pentru corpul tehnic, prima manșă a duelului cu Oradea se va desfășura la doar o zi după Crăciunul pe rit vechi. „Nu va fi nicio problemă din acest punct de vedere. Sunt jucător profesionist și voi da tot ce am mai bun în acest joc”, afirmă însă Vasojevic.

About Gabriel Toth