Nicu Făgețan, eroul derby-ului cu Gătaia: „Fără ajutorul colegilor, n-aș fi marcat aceste două goluri”

1385882_542073025877164_456701527_n
ASU Poli a obținut duminică cea mai importantă victorie din acest final de tur, 2-0 cu Progresul Gătaia, și urcă astfel pe primul loc în ierarhia Ligii a IV-a. Principalul protagonist al derby-ului de pe „Știința” a fost atacantul de buzunar al alb-violeților, Nicu Făgețan, cel care a marcat ambele goluri ale meciului, ajungând la cota 8 în acest sezon.

Nicu Făgețan a adus victoria pentru ASU Poli în derby-ul cu Progresul Gătaia. Micuțul atacant a marcat în minutele 24 și 62, spre bucuria celor peste 2.000 de spectatori ce au luat cu asalt arena „Știința”.

„E bine când totul se termină cu bine. Noroc cu colegii mei, care sunt minunați, fără ajutorul lor n-aș fi putut da aceste două goluri. A fost o săptămână grea, ne-am pregătit intens, dar tot ce contează e că am obținut cele trei puncte și suntem pe primul loc”, a declarat după joc Nicu Făgețan.

Atacantul alb-violeților consideră că eliminarea prematură a lui Carmin Lungu, din tabăra oaspete, și-a pus amprenta pe rezultatul final, dar spune că deznodământul ar fi fost același și 11 contra 11, el și colegii săi fiind împinși de la spate de publicul entuziast de pe „Știința”. „A contat foarte mult și faptul că am jucat cu un om în plus, dar a fost greșeala lor. Oricum, cu publicul nostru în spate nu aveam de ce să ne facem griji și le mulțumim pentru susținere pe această cale”, a mai spus Făgețan.

ASU Poli pare în acest moment principala candidată la promovare, mai ales că a câștigat clar disputa cu principalele urmăritoare, 3-0 cu CS Ghiroda și 2-0 cu Progresul Gătaia. „E un drum foarte lung până în Liga a III-a. Vom avea un retur foarte greu, mai ales că jucăm pe terenul tuturor contracandidatelor. Sperăm ca la sfârșit să fie totul bine”, e de părere Făgețan.

Marcatorul celor două goluri ale victoriei cu Gătaia le-a dat emoții fanilor în minutul 77, atunci când a fost nevoit să părăsească terenul accidentat. Din fericire, problemele nu sunt foarte grave, iar micuțul atacant are toate șansele să evolueze și etapa viitoare, atunci când ASU Poli va disputa derby-ul timișorean cu CFR-ul. „Mă simt mai bine. Am avut cârcei la ambele gambe, sper să îmi revin, să fiu 100% apt și să îmi ajut echipa în continuare”, a mărturisit Făgețan.

Prin cele două reușite din meciul cu Progresul Gătaia, Nicu Făgețan a ajuns la un total de 8 goluri în acest sezon, egalându-și colegul din avanposturi, Flavius Tulcan, absent duminică din cauza unei accidentări. De această cotă s-ar putea apropia și Emanuel Ardelean – și el accidentat în acest moment – care a marcat de 6 ori în actuala stagiune.

About Gabriel Toth