Naționala de futsal a României, după mai bine de 6 ani la Timișoara! Tot Serbia ne-a vizitat și în 2009

2048213_w2

Actualul jucător al Informaticii, Ion Al-Ioani, a evoluat pentru România și în precedenta partidă organizată la Timișoara

Sala „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui mâine, pentru a doua oară, un meci al echipei naționale de futsal a României. De la ora 18, tricolorii conduși în premieră și de pe bancă, și din teren, de antrenoru-jucător al Informaticii Timișoara, Robert Lupu, vor înfrunta reprezentativa Serbiei. Interesant e că la precedenta partidă organizată pe Bega, România a întâlnit tot selecționata țării vecine.

La 18 februarie 2009, România și Serbia se întâlneau pe parchetul Sălii Olimpia din Timișoara. A fost o zi dedicată futsalului pe Bega, meciul fiind precedat de o prezentare de modă și de un joc între reprezentanta de atunci a orașului în prima ligă, Futsal Poli, și foste glorii ale fotbalului timișorean. La ora partidei mult așteptate, dintre reprezentativele celor două țări vecine, în tribună se aflau aproximativ 1.200 de spectatori.

În lotul pregătit la vremea respectivă de Zoltan Jakab, se regăseau nu mai puțin de trei actuali componenți ai echipei Informatica Timișoara, cu toții urmând a evolua și în amicalul de mâine. E vorba despre noul antrenor-jucător al tricolorilor, Robert Lupu, Florin Matei și Ion Al-Ioani. De altfel, Florin Matei a și înscris în meciul respectiv, pentru 2-1.

România s-a impus cu 4-3, la capătul unui meci echilibrat. Serbia a deschis scorul în minutul 9, prin Rakic, dar Gherman a restabilit egalitatea la faza imediat următoare. Cum spuneam, Florin Matei a făcut 2-1 în minutul 14, iar Gherman a izbutit „dubla” în ultimul minut al primei reprize, stabilind scorul pauzei la 3-1 pentru amfitrioni. Serbia a revenit în joc prin golul lui Lazic, din minutul 31, dar Alpar Csoma a refăcut diferența de două lungimi, în minutul 37. Scorul final, 4-3 pentru România, a fost stabilit de Rakic, care a înscris în ultimul minut de joc.

România și Serbia s-au întâlnit până acum de 14 ori, iar bilanțul succeselor e extrem de echilibrat. Tricolorii au câștigat șapte dispute, „plavii” șase, iar un singur meci s-a încheiat la egalitate. Totuși, doar două dintre aceste întâlniri au fost oficiale, ambele fiind adjudecate de România. Cele două naționale s-au duelat în toamna anului 2013, în play-off-ul pentru accederea la EURO 2014, din belgia. În tur, la Călărași, tricolorii s-au impus cu 2-1, pentru ca o săptămână mai târziu, la Belgrad, să câștige cu un categoric 7-2.

Prima întâlnire dintre cele două națiuni s-a consumat la 12 decembrie 2007, la Vârșeț, Serbia câștigând atunci cu 4-3. În echipa tricolorilor se regăseau și atunci Robert Lupu, Florin Matei, dar și noul transfer al Informaticii, Gabriel Dobre. Ultima întâlnire directă a revenit tot sârbilor, la 4 decembrie 2014, în Sala Sporturilor din Deva, unde „plavii” s-au impus cu 6-3.

A 15-a întâlnire dintre România și Serbia la futsal se va desfășura mâine, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply