Național Sebiș vine pe „Știința” fără golgheterul Velici, dar și cu probleme cauzate de virusul care a lovit orașul

cojocaruNațional Sebiș, liderul din C4 după opt etape, va sosi mâine după-amiază pe „Știința”, pentru derby-ul de clasament cu ASU Politehnica. Principala pierdere a formației arădene e Gelu Velici, cel ce e și căpitanul dar și golgheterul echipei, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Alte probleme de lot pentru trupa lui Călin Cojocaru sunt cauzate de un virus stomacal care a lovit în aceste zile localitatea, pe care medicii nu au reușit încă să îl identifice.

Național Sebiș ocupă primul loc după opt etape, cu 19 puncte, dar și cu un meci în plus față de ASU Politehnica, alb-violeții stând în etapa a 6-a. Antrenorul Călin Cojocaru nu pare foarte îngrijorat de absența lui Gelu Velici, cel ce a marcat mai bine de jumătate din golurile echipei în acest sezon. „Avem destule soluții la fel de bune pentru Gelu. O să punem probleme în atac”, a spus Cojocaru, pentru sportarad.ro. „ASU Poli are particularitățile sale ca echipă, dar noi am demonstrat că ne descurcăm împotriva oricărui adversar. Sigur, va fi un meci foarte dificil, obiectivul nostru fiind acela de a juca un fotbal de calitate. Locul în clasament ne interesează prea puțin în momentul de față”, a continuat Călin Cojocaru.

Pe lângă absența lui Velici, liderul din C4 are câțiva jucători incerți din cauza virusului stomacal care a lovit zeci de persoane în Sebiș în ultimele zile și care i-a pus în dilemă chiar și pe medici. De altfel, în această săptămână, doi dintre jucătorii echipei, Răzvan Stoian și Cosmin Călin, au fost internați în spital, cu perfuzii, fiind loviți de virusul cu pricina.

O provocare pentru gruparea din Sebiș va fi și presiunea pe care o crează suporterii Politehnicii pe „Știința”, de altfel singurul stadion din C4 de pe care oaspeții n-au plecat cu puncte în actuala stagiune.

„Suporterii vor încerca să-și împingă din spate favoriții, dar, pe de altă parte, s-ar putea să pună o presiune suplimentară pe ei. Oricum, nouă ne convine că jucăm în fața atâtor fani pătimași, ne motivează acest lucru. Până la urmă, fotbalul e pentru cei de pe margine, sper să contribuim și noi la spectacolul din teren”, a mai spus Călin Cojocaru, pentru sportarad.ro.

Partida ASU Politehnica – Național Sebiș va avea loc mâine, de la ora 15, pe arena „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply