Misiune imposibilă în Cupa României: CSU Poli întâlnește vicecampioana

CSU Poli - CS Caras Severin (12)
CSU Poli nu a avut noroc la tragerea la sorți a sferturilor Cupei României, ce s-a desfășurat astăzi, la sediul Federației Române de Handbal. La fel ca și anul trecut, alb-violeții vor înfrunta vicecampioana Știința Bacău.

CSU Poli are speranțe reduse la un parcurs bun în Cupa României. Sorții au fost nemiloși cu alb-violeții, care vor înfrunta în sferturile de finală ale competiție tocmai vicecampioana Știința Bacău. Pentru handbaliștii timișoreni e o senzație de deja-vu, după ce anul trecut au întâlnit în prima fază a întrecerii KO tot formația din orașul lui Bacovia.

Pe 22 mai 2012, CSU Poli pierdea cu 17-23 în fața băcăuanilor, în sala din Baia Mare. A fost un meci în care timișorenii, pregătiți la acea vreme de Nedeljko Vuckovic, au avut momente bune de joc, însă concentrarea în faza de finalizare a făcut în cele din urmă diferența. Pentru alb-violeți marcau atunci Timofte – 7, Hagiu – 3, Băiceanu – 2, Fenici – 2, Lela – 1, S. Ignat – 1 și Cotinghiu – 1.

Duelul din această ediție a Cupei României va avea loc vineri, la Brașov, și ar putea fi ultimul meci pentru CSU Poli în actuala formulă. Gruparea alb-violetă se pregătește de o schimbare aproape totală a cadrelor, majoritatea jucătorilor urmând să părăsească echipa. În plus, conducerea a hotărât să pună punct colaborării cu antrenorul Gligore Czari, banca tehnică urmând a fi ocupată din vară de Constantin Ștefan.

Meciul de vineri, cu Știința Bacău, va fi unul special pentru căpitanul lui CSU Poli, Cristian Fenici, cel care va evolua din sezonul viitor la formația pregătită de selecționerul Eliodor Voica. „Voi juca cât pot de bine pentru Politehnica, nici nu se pune problema”, declara săptămâna trecută Cristi Fenici, anticipând un duel în Cupă cu viitoarea sa echipă.

Iată tabloul complet al sferturilor de finală ale Cupei României:

HCM Constanța – Energia Pandurii Târgu Jiu
Potaissa Turda – CSU Bucovina Suceava
HC Odorhei – CS Caraș-Severin
CSU Poli Timișoara – Știința Bacău

About Gabriel Toth

Leave a Reply