Mișcări de trupe la Timba, înaintea turneului semifinal! Pleacă Barnes, vine Kovac

Mirko Kovac, în fața celei de-a treia experiențe în baschetul românesc (Foto: totalbaschet.ro)

Divizionara secundă de baschet masculin Timba Timișoara a oficializat astăzi un nou transfer. E vorba despre sârbul Mirko Kovac, un jucător de poziția 3 cu o bogată experiență în spate, inclusiv în campionatul românesc, unde a evoluat pentru BCMU Pitești și SCMU Craiova. Baschetbalistul ex-iugoslav îl va înlocui în lotul pregătit de Bogdan Murărescu pe americanul Nate Barnes, care și-a reziliat de curând înțelegerea cu gruparea de pe Bega.

Mirko Kovac s-a născut la 1 martie 1983 și a început baschetul la prestigioasa școală a clubului Partizan. A evoluat la mai multe formații din capitala Serbiei – OKK, Atlas Banka Novi Beograd și chiar Crvena Zvezda. În străinătate a fost legitimat la AZS Koszalin (Polonia), APOEL Nicosia (Cipru) și Koroivos (Grecia), aceasta din urmă fiind ultima grupare din CV-ul său. Vreme de două sezoane a jucat și în România, unde a îmbrăcat maioul echipelor SCMU Craiova (2013/2014) și CSU Pitești (2014/2015).

Noul jucător al „urșilor” a fost desemnat în două rânduri cel mai bun shooter din campionat, o dată în Serbia și odată în România, iar în palmaresul său se află și două Cupe, una în Cipru și cealaltă în Polonia.

Mirko Kovac a lua contactul cu baschetul timișorean încă dinaintea sosirii sale în campionatul românesc. În sezonul 2011/2012, în calitate de jucător al echipei OKK Belgrad, jucătorul de poziția 3 s-a duelat cu BC Timișoara, în cadrul Ligii Balcanice. Ambele confruntări din grupă au fost câștigate de bănățeni, iar Kovac s-a regăsit printre marcatori în ambele partide. Pe 15 noiembrie 2011, în sala „Constantin Jude”, BCT s-a impus cu 85-67 iar Kovac a înscris 4 puncte pentru oaspeți. În returul disputat la 17 ianuarie 2012, în capitala Serbiei, actualul jucător al celor de la Timba a fost unul dintre principalii realizatori pentru OKK, cu 19 puncte (la egalitate cu Nemaja Bezbradica), în înfrângerea cu 84-75 a echipei sale.

Mirko Kovac se află deja în programul de pregătire al echipei și urmează să bifeze primul joc pentru Timba în runda inaugurală a fazei semifinale, în meciul pe care timișorenii îl vor desfășura în deplasare, cu Rapid București. Programul galben-negrilor din faza semifinală mai cuprinde jocurile: 5 martie – CSU Știința București –BC Timba Timișoara, 12 martie – BC Timba Timișoara – CS Aurel Vlaicu București, 26 martie – CS Politehnica Iași – BC Timba Timișoara, 2 aprilie – BC Timba Timișoara – Cuza Sport Brăila.

About Gabriel Toth

Leave a Reply