© Emanuel Titus Iliesi

Miodrag Todorov e una dintre noutățile din lotul pentru Moneasa (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica și-a asigurat serviciile fundașului Miodrag Todorov. În vârstă de 20 de ani, acesta aparține de concitadina ACS Poli, iar în tur a evoluat cu succes la Mama Mia Becicherecu Mic. Deși a avut discuții cu câteva cluburi din Serbia, chiar la nivelul primei divizii, Mio a ajuns în curtea liderului din C4, alături de care speră să promoveze în eșalonul secund.

Mio, cum e la ASU Politehnica?

Au fost câteva zile foarte plăcute. În mare parte îi cunoșteam pe cei de aici, știam că sunt băieți de caracter. Sper să mă acomodez repede. Sunt convins că mă va ajuta și pregătirea centralizată, mai ales că vom fi toți împreună acolo, la Moneasa.

A fost oarecum o surpriză sosirea ta, deoarece se vorbea că vei pleca în Serbia. Cum ai ajuns în cele din urmă la ASU Politehnica?

Discuțiile cu echipele din Serbia au pornit imediat după încheierea turului de campionat. Deci undeva prin toamnă. Nu s-au concretizat discuțiile, având în vedere situația mea contractuală cu ACS Poli. Nu am putut să-mi iau actele în timp util pentru a deveni liber. Aceasta a fost condiția pusă de trei echipe de acolo.

La ce nivel joacă echipele cu care ai discutat?

Am fost chemat la o echipă de primă ligă să dau probe, iar o variantă sigură o aveam din liga secundă. Aș mai fi putut aștepta, dar de îndată ce a apărut interesul din partea celor de la ASU Politehnica, am renunțat la variantele din Serbia.

Până la urmă, care e situația ta contractuală în momentul de față?

Sunt împrumutat de ACS Poli până în vară aici. Mai am un an și jumătate contract cu ei.

Revenind la ASU Politehnica, spune-mi ce ai găsit aici?

Lotul este unul foarte bun. Nu întâmplător echipa e pe primul loc în clasament. Am observat că avem concurență pe fiecare post, ceea ce e bine pentru antrenor și pentru echipă. Îmi place profesionalismul pe care l-am găsit aici, organizarea. Iar suporterii, nici nu mai încape îndoială, sunt fantastici.

Ai evoluat în tur pentru Mama Mia, chiar în meciul de tristă amintire pentru poliști, acel 3-0 de la Becicherecu Mic. Cum s-a simțit meciul din tabăra opusă, pentru că a fost o surpriză, cel puțin prin prisma diferenței de scor?

Într-adevăr, 3-0 a fost un scor nu ușor de digerat pentru… noi (râde), de fapt, pentru actualii mei colegi. Cei ce eram atunci la Mama Mia am tratat jocul serios, ne-am văzut de treabă. La momentul respectiv, făcând parte din echipa celor din Becicherecu Mic, m-am bucurat pentru victorie, e normal.

Care crezi că vor rămâne în retur principalele voastre contracandidate la promovare?

Sebișul, din ce am văzut, a făcut câteva mutări bune. Cei de la Ighiu l-au adus pe Szekely… Aici cred că se va da lupta… noi, Sebiș, Ighiu și să nu uităm Cugirul. Nu știu dacă ar mai putea intra altcineva în această luptă…

Și Sebișul, care e pe locul 4, e la o distanță de opt puncte în spatele lui Poli…

Așa e, dar lucrurile se pot schimba foarte ușor. De aceea, suntem conștienți că trebuie să câștigăm cât mai multe meciuri. Am văzut că programul e asemănător cu cel pe care îl aveam la Mama Mia. Cu cine juca Mama Mia într-o etapă, juca Poli în etapa viitoare. Vor fi câteva deplasări dificile, dar sper să încheiem tot acolo, în frunte.

Mâine veți urca la Moneasa pentru stagiul de pregătire centralizată, o perioadă pe care, de obicei, fotbaliștii nu o au prea mult la inimă…

E adevărat. Urmează o perioadă grea. Ieri l-am cunoscut pe preparatorul fizic, sper să lucrăm bine împreună. Ne așteaptă o perioadă de două săptămâni extrem de dificilă, sperăm să acumulăm și să răspundem cât mai bine cerințelor staff-ului tehnic.

Miodrag Todorov s-a născut la 27 mai 1995 la Timișoara. Postul său de bază e cel de fundaș central, dar poate acoperi și rolul de fundaș stânga. Crescut la Poli, a debutat la 16 ani în Liga a III-a, pentru echipa-satelit a clubului alb-violet. A trecut, în 2012, împreună cu restul juniorilor, la proaspăt fondata ACS Poli, unde s-a antrenat în mai multe rânduri alături de prima echipă. În ultimii ani, a fost împrumutat la FC Caransebeș și Mama Mia Becicherecu Mic.

Leave a Reply