Mihai Timofte, optimist înaintea debutului în Liga Națională: „Sunt premise bune”

timofte1
Handbaliștii de la CH Politehnica numără orele rămase până la derby-ul Banatului, cu CS Caraș-Severin. Noul căpitan al alb-violeților, Mihai Timofte, are încredere în noua formulă a echipei și speră ca în acest an el și colegii săi să-și învingă rivala din Reșița atât pe teren propriu, cât și în deplasare.

CH Politehnica vine după o vară cu schimbări radicale de efectiv. 10 jucători noi, plus un antrenor nou sunt punctele de plecare ale alb-violeților. Mihai Timofte e unul dintre puținii jucători rămași din garda veche, extrema stângă în vârstă de 33 de ani aflându-se în fața celui de-al treilea sezon consecutiv la Timișoara.

„Sunt premise bune, am făcut un turneu de pregătire destul de bun și cred că suntem pe drumul cel bun. Nu îmi plac comparațiile cu ceea ce a fost anul trecut. În sezonul ce urmează, vrem să băgăm sub noi cel puțin șase echipe”, declară optimist Timofte.

Luni, Politehnica va debuta în noul sezon, tocmai împotriva rivalei din Banat, CS Caraș-Severin. Mihai Timofte speră ca el și colegii săi să repete isprava din sezonul trecut, atunci când au învins acasă Reșița cu 21-18 tot în prima etapă a campionatului, dar pentru această stagiune speră și la un succes pe Bârzava.

„E un meci foarte important pentru noi, și prin prisma faptului că e derby-ul Banatului, dar și pentru că e prima etapă de campionat. Ne dorim ca până la ora meciului să fim pregătiți din toate punctele de vedere și să abordăm noul început cu o victorie. Vrem să repetăm ceea ce am reușit anul trecut, dar în acest sezon sper să-i batem și aici, și la Reșița. Vreau să cred că atuurile noastre sunt spiritul de echipă și cel de luptă”, a mai spus Timofte.

CS Caraș-Severin nu a trecut prin foarte multe schimbări de cadre în această vară, fapt pe care extrema stângă a Politehnicii îl consideră un atu. „Schimbări mari n-au fost, într-adevăr, acest lucru poate fi un avantaj. Noi suntem însă pregătiți să-i contracarăm. Ne reîntâlnim și cu Neluțu Stan, suntem la echipe diferite și cu siguranță ne vom face fiecare datoria”, a mai spus Timofte.

După plecarea lui Cristian Fenici la Bacău, rolul de căpitan al Politehnicii îi revine lui Mihai Timofte, judecând după experiența acumulată într-un deceniu întreg petrecut la nivel înalt, la Fibrexnylon Săvinești ori HCM Constanța. „E o onoare și o mândrie. Mă responsabilizează acest rol, dar e și plăcut în același timp”, a afirmat Timofte.

Partida CH Politehnica – CS Caraș-Severin se va disputa luni seară, de la ora 19.30, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth