Marius Cociu: „Dacă vom găsi jucători care să intre în primul 11, îi vom aduce”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a disputat ieri primul amical din această vară în fața propriilor fani. Alb-violeții au cedat în testul cu viitoarea colegă de eșalon, Luceafărul Oradea, cu 3-2, la capătul unui meci cu ritm și răsturnări de scor, în care elevii lui Sorin Brîndescu au etalat un joc mai consistent decât în precedentele partide de verificare.

Pentru managerul sportiv Marius Cociu, partida de ieri, cu Luceafărul, e dătătoare de speranțe pentru ceea ce va urma în eșalonul secund. „A fost un joc care ne dă speranțe pentru viitor. Eu am mai declarat, obiectivul nostru e menținerea în Liga a II-a și sunt convins că ne vom putea atinge acest țel”, a declarat Cociu.

În repriza a doua a duelului cu bihorenii, și-a consemnat debutul Bogdan Dănăricu, mijlocașul sosit la începutul săptămânii de la Pandurii Târgu Jiu. Cluburile s-au înțeles deja pentru un împrumut al tânărului jucător pe Bega, însă ultimul cuvânt îl va avea antrenorul Sorin Brîndescu.

„Așteptăm verdictul din partea antrenorului, domnul Brîndescu va fi cel ce va decide asupra acestui aspect. Din punctul nostru de vedere, al conducerii administrative, lucrurile sunt foarte clare. Am discutat, cei de la Târgu Jiu știu care e dorința noastră, o acceptă, depinde acum de Dănăricu să confirme din punct de vedere sportiv, iar domnul profesor să spună «da!»”, a declarat Cociu, oficialul polist spunând că până la startul sezonului e posibil să mai apară noutăți în lot, însă doar în cazul în care jucătorii respectivi vor putea intra în primul 11. „Vom aduce în funcție de posibilitățile noastre financiare și vom aduce jucători care să corespundă principiilor noastre. Dacă vom găsi jucători care să intre în primul 11, îi vom aduce. Dacă nu, atunci nu cred că vor mai apărea noutăți până la începerea sezonului”, a mai spus Cociu.

Managerul sportiv al clubului timișorean a declarat că, în această săptămână, a primit asigurări din partea CJT că ASU Politehnica își va putea disputa meciurile de pe teren propriu în campionat pe stadionul „Dan Păltinișanu”

„Jocurile din campionat se vor desfășura pe Dan Păltinișanu. A venit confirmarea din partea Consiliului Județean, care e proprietarul stadionului. Așteptăm să vedem sub ce formă vom putea juca aici. După cum se știe, s-au pornit niște proceduri de închiriere a stadionului. Vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat Cociu.

În ceea ce privește competiția din viitorul sezon al ligii secunde, precum și incertitudinea care planează în jurul ei, Marius Cociu a opinat că nu crede că se vor strânge la start 22 de echipe. Managerul sportiv al alb-violeților a purtat discuții cu unul dintre reprezentanții ligii secunde în Comitetul Executiv al FRF, căruia i-a transmis poziția clubului ASU Politehnica referitoare la startul noului sezon, care să rămână la data stabilită inițial, 30 iulie.

„Se dorește o serie de Liga a II-a cu o singură serie de 22 de echipe… Momentan sunt 21 înscrise, iar alte trei echipe sunt în așteptare. Mie îmi e totuși greu să cred că va fi o serie de 22… Eu am stat de vorbă cu unul dintre reprezentanții Ligii a II-a în Comitetul Executiv, cu domnul Auraș Brașoveanu, și l-am rugat să transmită FRF să dea dovadă de aceeași seriozitate, iar campionatul să demareze la 30 iulie”, a mai spus Cociu.

Luni, la orele prânzului, va fi stabilit țintarul noului sezon din Liga a II-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply