Mai greu decât o arată scorul: Progresul Racovița – ASU Politehnica 1-5

DSC_4259 (Small)ASU Politehnica își menține avansul din fruntea clasamentul, în urma succesului de astăzi, de pe terenul Progresului Racovița. O victorie facilă pentru alb-violeți, având în vedere proporțiile scorului, dar conturată mult mai greu decât era de așteptat, gazdele irosind câteva șanse bune de a marca.

Racovița a avut primele șanse importante ale jocului, irosite de antrenorul-jucător Mircea Șchiopu. pe acest fond, ASU Politehnica a lovit la chiar prima șansă periculoasă. În minutul 9, Iorgovan a fost lansat perfect de Naidin, golgheterul timișorenilor a tras în portarul Sfetescu, dar Tulcan, venit din spate, a împins balonul în poarta goală. Avansul oaspeților s-a dublat în minutul 34, atunci când Iorgovan a împins în plasă un balon deviat de Gavriluță, la centrarea din corner a lui Ghinescu.

Progresul a revenit în joc la nouă minute de la reluare, atunci când Șchiopu a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri. Gazdele nu au putut însă profita de momentul bun, iar Ionaș a refăcut difeența de două goluri în minutul 66, imediat după ce fusese aruncat în luptă de către Paul Codrea. Deși Racovița a mai avut până la final două șanse bune de a marca, prin același Șchiopu și prin nou-intratul Moroșanu, tot plasa porții lui Sfetescu avea să se scuture. Și încă de două ori, Ghinescu realizând „dubla” în minutele 74 și 83.

Progresul Racovița (antrenor-jucător Mircea Șchiopu): Sfetescu – Palade, Pădureanu, H. Onae (cpt.), Mihăescu, Bărbulescu, Fodor, Șchiopu, Ploscariu, Gălețan, Ripan. Au mai intrat Cr. Ignea, Nanu și Moroșanu

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub, Naidin (cpt.), Filimon, Ghinescu, Vucea, Iorgovan, Tulcan. Au mai intrat Damian, Ilie, Ionaș și Codrea.

Reacții la cald

„Am făcut o primă repriză bună, am avut două ocazii mari, chiar eu le-am irosit. Din păcate, ASU Poli e mult mai bună decât noi, mult mai bine pregătită și mai pragmatică. A știut să fructifice chiar prima ocazie. Îi felicit și le urez multă baftă pentru promovare. Eu sunt mulțumit de echipa mea, am făcut tot ce s-a putut astăzi, dar nu s-a putut mai mult. Altele sunt meciurile în care trebuie să adunăm puncte. Nouă ne priește mai mult în deplasare, pe terenuri mai mari, având jucători de viteză. Acasă, știe toată lumea, avem un teren îngust, nu ne prea iese jocul. Dar am și pierdut un jucptor important din apărare, pe Barboni, plecat la muncă în Germania, și poate de aceea și luăm destul de multe goluri”. (Mircea Șchiopu, antrenor-jucător Progresul Racovița)

„A fost un meci destul de greu. Trebuie să recunosc că am avut și șansă, echipa din Racovița a avut câteva ocazii mari de a înscrie. Noi am intrat destul de prost în meci și le-am permis să se apropie periculos de poarta noastră. În schimb, am fost destul de cinici, în sensul că am reușit să concretizăm tot ce ne-am creat. Poate fi un semn bun dar, per ansamblu, nu sunt mulțumit de prestația noastră, pentru că am intrt în jocul lor, am fost nervoși și nu am avut luciditate. E adevărat, terenul de aici e și foarte îngust, destul de denivelat, astfel că e greu să etalezi un fotbal de calitate. Atitudinea noastră a fost până la urmă mai bună decât la meciul cu Șagul. Nu despre toți pot spune asta, penru că unii n-au avut atitudine și le-am și spus asta”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Leave a Reply