Mai greu decât era de așteptat: Jimbolia – ASU Poli 1-2

DSC_4730
ASU Poli a reușit să se întoarcă cu trei puncte importante de la Jimbolia, după 2-1 cu tânăra echipă pregătită de Octavian Popescu. Deși au întâlnit ultima clasată, alb-violeții au avut mult de furcă cu tinerii fotbaliști localnici, care au pus probleme mai ales în prima repriză.

ASU Poli s-a deplasat la Jimbolia cu un singur atacant în lot. Cum Marchiș e exclus de ceva vreme, din motive de indisciplină, Tulcan e plecat în Austria, Vișan e prins cu facultatea, iar Panc nu e încă la cea mai bună formă fizică, la antrenamentul de vineri s-a accidentat și Ardelean. Astfel că antrenorul Paul Codrea a fost obligat să pună în teren o formulă cu un singur vârf împins – Făgețan, sprijinit de trio-ul Ilie, Vucea, Ionuț.

Alb-violeții au început partida în atac, prima șansă de gol aparținându-i lui Ilie în secunda 40. După doar 12 minute, Făgețan a reușit să scuture plasa, cu un șut frumos, din interiorul careului, după o combinație cu același Ilie. Timișorenii au continuat să domine, însă gazdele au reușit să profite de un moment de neatenție al defensivei, iar Călin Stan a marcat pe un contraatac purtat de Patrick Niță, în minutul 27. Până la pauză, trupa lui Paul Codrea nu s-a regăsit, fiind chiar aproape de a mai încasa o „boabă”, chiar înainte de pauză.

Partea a doua a fost însă în totalitate la discreția vizitatorilor. Cristi Gălan a adus din nou liniștea în tabăra alb-violetă, cu o lovitură de cap, în minutul 53, iar până la final, Popoviciu & co. s-au instalat pe ultimii 20 de metri din terenul advers, însă scorul a rămas nemodificat.

ASU Poli s-a impus la Jimbolia în formula Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Opriș, Popoviciu – Ilie, Vucea, Ionuț – Făgețan. Au mai intrat Florea, Neagoie, Brânzan și Lazăr.

„A fost mai greu decât mă așteptam, sincer să fiu, dar tocmai de aceea mi-am luat măsuri de precauție și am folosit cea mai bună echipă pe care o aveam în acest moment la dispoziție. N-am făcut mari schimbări în echipă, decât cele forțate de împrejurări. Am intrat bine în joc, am deschis scorul printr-un gol frumos, dupăcare juniorii Jimboliei au venit peste noi. În repriza a doua s-a văzut însă diferența dintre cele două echipe, chiar dacă noi am câștigat doar cu 2-1. N-a fost greu cu doar un vârf, dar eu zic că ne-am descurcat, ne-am creat ocazii și în aceste condiții”, a declarat la final Paul Codrea.

About Gabriel Toth