Lupta pentru fotoliul de lider se dă vineri, pe „Știința”: „Poli e un mod de viață”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Capul de afiș al rundei a XXV-a din C4 e, fără îndoială, duelul de pe „Știința”, care va opune primele două clasate ale seriei. Noul lider, Performanța Ighiu, va juca în fieful formației care-i suflă în ceafă, ASU Politehnica. Un derby așteptat cu nerăbdare de antrenorul formației din Alba, Adorian Himcinschi, cel ce și-a legat cariera de jucător de Timișoara.

Performanța Ighiu a devenit lider după etapa din weekend, profitând, prin victoria cu 2-0 în fața celor de la Măgura Cisnădie, de eșecul suferit de ASU Politehnica la Sebiș. Nou-promovata din județul Alba conduce astfel seria a IV-a, cu 50 de puncte, unul mai mult față de alb-violeți, care au însă și un meci în minus.

În aceste condiții, meciul direct de vineri, de pe „Știința”, va cântări serios în calculele promovării, formația învingătoare urmând a lua o opțiune serioasă pentru accederea în cel de-al doilea eșalon. O performanță la care visează și… Performanța, formația clădită de fostul fundaș al timișorenelor Progresul și CFR, din anii 80-90, Adorian Himcinschi.

„Este o sărbătoare pentru noi că jucăm acest derby, meci în care se poate întâmpla orice. Am fost un deceniu şi jumătate în Timişoara, trăiesc un sentiment aparte că mă întorc acolo. N-ar trebui să existe o presiune suplimentară, locul întâi este onorabil pentru o echipă mică, precum Performanţa Ighiu, e nevoie însă să rămânem la fel ca şi până acum, realişti şi cu picioarele pe pământ”, a spus Himcinschi, pentru ziarulunirea.ro. Ca un amănunt inedit, Adorian Himcinschi a fost coleg la CFR Timișoara chiar cu omologul său de pe banca Politehnicii, Sorin Brîndescu.

„Him” cunoaște bine starea de spirit din fotbalul timișorean, chiar dacă nu a evoluat niciodată pentru Poli. „În astfel de meciuri simţi că eşti fotbalist şi antrenor! Asemenea suporteri frenetici, care se manifestă extraordinar în tribună, îţi insuflă o anumită stare de spirit. Fanii «alb-violeţi» mănâncă fotbal pe pâine, pentru ei Poli este un mod de viaţă”, a caracterizat tehnicianul Ighiului atmosfera de la Timișoara.

Adorian Himcinschi nu se va putea baza în meciul de vineri pe Oniche și Cornea, ambii suspendați. Tehnicianul liderului speră ca echipa sa să își valorifice atuurile în jocul de pe Bega.

„Noi ne-am dorit ca derby-ul să ne găsească cu şanse la promovare, pe primele locuri. Cu atât mai mult ne stimulează prima poziţie. Va fi un derby, între primele două clasate, nu se va decide acum promovarea, dar, cu siguranţă rezultatul îşi va pune amprenta pe configuraţia clasamentului. Avem atuurile noastre, dar în acelaşi timp ne preocupă să anihilăm punctele forte ale adversarului, pe care le ştim foarte bine. Am muncit foarte mult să ajungem primii şi vrem să rămânem aici. Ne dorim în primul rând să nu pierdem la Timişoara”, a mai spus Himcinschi pentru ziarulunirea.ro.

Partida ASU Politehnica – Performanța Ighiu se va disputa vineri, de la ora 17, la fel ca toate celelalte meciuri ale rundei a XXV-a din C4.

About Gabriel Toth

Leave a Reply